Переговори щодо мит між США і Китаєм завершилися безрезультатно

Переговори щодо мит між США і Китаєм завершилися безрезультатно

Фото: Getty Images

Вашингтон та Пекін, як і раніше, мають значні розбіжності щодо низки питань.

Дводенні торговельні переговори між США і Китаєм завершилися безрезультатно. Про це повідомляє в п'ятницю, 4 травня, інформагенція Reuters. Американська делегація, яку очолював міністр фінансів США Стівен Мнучін, покинула Пекін.

Вашингтон та Пекін, як і раніше, мають значні розбіжності щодо низки питань, зазначає китайське інформаційне агентство "Сіньхуа". При цьому сторони, за інформацією агентства, мають намір повернутися до обговорень. У свою чергу, міністр фінансів США раніше заявив про "дуже хорошу розмову" з китайською стороною.

Президент США Дональд Трамп заявив у п'ятницю, що США не зайняли жорсткішу позицію проти Китаю через його добре ставлення до президента Китаю Сі Цзіньпіна. Трамп наголосив, що "дуже поважає" китайського лідера, саме тому США "є такими хорошими" у торговельних відносинах з Китаєм.

Раніше джерела Reuters повідомили про пропозицію Китаю запровадити знижені мита на імпорт автомобілів зі США. За їхньою інформацією, Китай має намір збільшити імпорт американських товарів і зацікавлений у відсутності подальших обмежувальних заходів з боку США. За даними джерел агенції, Китай також очікував від американської сторони поступок в питаннях, пов'язаних із захистом інтелектуальної власності.

Нагадаємо, президент Дональд Трамп розпорядився ввести мита на імпорт китайських товарів вартістю $ 60 млрд, заявивши, що профіцит Китаю в торгових відносинах з США вийшов з-під контролю.

8 березня Дональд Трамп офіційно оголосив, що вводить 25-відсоткове мито на імпорт сталі та 10-відсоткові ввізні мита для імпортного алюмінію. Ці зміни вступлять в силу через 15 днів. Нові мита тимчасово не поширюються на Канаду і Мексику, які разом з США є учасниками Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA). Крім цих двох держав, Трамп заявив про можливість зробити виняток для Австралії та інших країн". Рішення США про мита на сталь і алюміній жорстко критикують ЄС та Китай. Вони пообіцяли прийняти контрзаходи.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація