Переговори Трампа й Путіна. Обох президентів зустрічають масовими протестами

Лідери двох країн будуть говорити віч-на-віч, а потім - із дипломатами.

Сьогодні, 16 липня, пообіді президент США зустрінеться з очільником Кремля. Переговори триватимуть півтори години. Саме стільки Дональд Трамп за розкладом матиме часу на розмову тет-а-тет з російським колегою. Із Путіним глава Білого Дому говоритиме, зокрема, про Україну. Трамп уже прилетів до Гельсінкі, де його зустріли масовими протестами - вимагали демонстранти, зокрема, і звільнення українських політв'язнів.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Американський президент разом з дружиною Меланією Трамп прибув до Гельсінкі учора ввечері із Шотландії, де вихідними відпочивав і грав у гольф. Зранку він поїде в президентський палац, де його зустріне президент Фінляндії з дружиною. А Володимир Путін прибуде до палацу близько обіду.

Спочатку переговори Путіна і Трампа відбудуться віч-на-віч - тільки вони і перекладачі. Потім до них приєднаються дипломати. За результатами переговорів можуть дати спільну прес-конференцію. Туди пускають тільки обмежену кількість журналістів, а загалом на саміт акредитувалися 1400 представників ЗМІ.

Гельсінкі зустріли Путіна та Трампа масштабними протестами

Гельсінкі зустріли Путіна та Трампа масштабними протестами

Напередодні в Гельсінкі відбулися протести проти політики Трампа і Путіна. Були в загальній колоні протестувальників і українці, вони несли банери з гаслами "Слава Україні!" і вимагали від Москви прибратися з Криму і Донбасу, звільнити українських політв'язнів. До акції долучилася і двоюрідна сестра Олега Сенцова Наталія Каплан, яка бореться за звільнення політв’язня.

"Олег бореться і бореться не лише за себе. Це насправді дуже важливо, і Олег проти, щоб із нього робили героя", - сказала родичка Олега Сенцова Наталія Каплан.

"Я прийшов, щоби підтримати свою державу хоча би в такому розумінні", - зазначив активіст Богдан.

Тут побоюються, що Трамп і Путін можуть почати домовлятися щодо України. Щоправда, перед вильотом до Гельсінкі Трамп знизив градус сподівань від зустрічі і заявив, що особливих очікувань від саміту він не має.

Наталя Фібріг

Трамп заявив, що не очікує радикальних рішень під час зустрічі з Путіним

Трамп заявив, що не очікує радикальних рішень під час зустрічі з Путіним

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація