Перемозі Трампа на виборах могли сприяти принци двох арабських країн - ЗМІ

Перемозі Трампа на виборах могли сприяти принци двох арабських країн - ЗМІ

Фото: Reuters

За словами джерел, син Трампа погодився на висунуту пропозицію допомоги.

За три місяці до виборів президента США 2016 року невелика група людей зібралася в Трамп-Тауер, щоб зустрітися з Дональдом Трампом-молодшим, старшим сином президента США. 

Як повідомляє The New York Times, серед них були ізраїльський фахівець у сфері соціальних медіа Джоел Замель та емісар арабських принців і інвестор-республіканець "з суперечливим минулим" Джордж Надер.

Зустріч була скликана в першу чергу для надання допомоги команді Трампа. Ерік Прінс, приватний охоронець і колишній глава "Блэкуотера", організував зустріч, яка відбулася 3 серпня 2016 року.

Емісар Джордж Надер розповів Дональду Трампу-молодшому, що принци, які очолювали Саудівську Аравію та Об'єднані Арабські Емірати, були готові допомогти Трампу перемогти на виборах президента США.

Фахівець з соціальних медіа, Джоел Замель, вже тоді підготував стратегію маніпулювання соціальними мережами, яка коштувала мільйони долларів. Компанія, в якій працювали кілька колишніх співробітників розвідки Ізраїлю, спеціалізувалася на зборі інформації та формуванні думки через соціальні мережі.

Видання зазначає, що достовірно не відомо, чи були прийняті ці пропозиції. Однак, за словами джерела, обізнаного в темі зустрічі, Дональд Трамп-молодший відповів схвально, після чого Надер почав співпрацювати з наближеними до Трампа особами. А після перемоги Трампа на виборах Надер заплатив Замелю велику суму грошей. За даними джерела, йшлося про 2 мільйони доларів США.

Є суперечливі відомості про призначення платежу, але видання зазначає, що пов'язана з Замелем компанія надавала Надеру докладний звіт про значення кампанії в соціальних мережах для перемоги Трампа.

Ці зустрічі є першою ознакою того, що не тільки Росія могла сприяти перемозі Трампа на виборах. Всі ці зв'язки є предметом дослідження спецпрокурора Роберта Мюллера, який спочатку займався справою про втручання Росії у президентські вибори.

Повідомляється, що Надер співпрацює з розслідуванням. Слідчі також допитали численних свідків у Вашингтоні, Нью-Йорку, Атланті, Тель-Авіві та інших місцях про те, яка іноземна допомога могла бути надана, і чи погоджена вона з Росією.

Повʼязані теми:

Наступна публікація