Перервана відпустка. Президента Єврокомісії доправили до лікарні для термінової операції

Перервана відпустка. Президента Єврокомісії доправили до лікарні для термінової операції

Фото: Associated Press

Юнкеру повинні видалити жовчний міхур.

64-річний президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер через хворобу був змушений перервати свою відпустку. Він саме відпочивав в Австрії. Звідти його доправили до Люксембургу, де йому мають провести термінову операцію з видалення жовчного міхура.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на пресслужбу Єврокомісії.

Операція з видалення жовчного міхура - це звичайна процедура, згідно з даними веб-сайту Національної служби охорони здоров'я Великої Британії, де йдеться про те, що операція з його видалення часто рекомендується, якщо виникають якісь проблеми з ним. Незважаючи на те, що такі процедури є нескладними, іноді одужання може зайняти тижні, перш ніж люди повернуться до звичайної діяльності.

Коли відбудеться операція і який стан Юнкера, невідомо.

Наступними вихідними в Юнкера була запланована участь у саміті країн "Великої сімки" у французькому Біарриці. Тож відтепер лідери G7 зберуться без нього. Вони обговорять глобальні виклики в економіці та довкіллі, а також відносини з Іраном, Росією та Північною Кореєю.

Це вже не перший випадок із загостренням стану здоров'я колишнього прем'єр-міністра Люксембургу. Торік на саміті Організації Північноатлантичного договору Юнкеру стало зле, він ледве втримав рівновагу. Пресслужба пояснила цей випадок результатом болісного нападу радикуліту.

У жовтні новою президенткою Єврокомісії на наступні п'ять років стане колишня міністерка оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн. Її кандидатуру вже погодив Європарламент.

Урсула фон дер Ляєн – перша жінка на посаді президента Єврокомісії

Урсула фон дер Ляєн – перша жінка на посаді президента Єврокомісії

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація