Перезавантаження відносин між Росією і США неможливе – Тіллерсон

Перезавантаження відносин між Росією і США неможливе – Тіллерсон

Фото: Reuters

В адміністрації Трампа не мають намір вибудовувати відносини з Москвою "з чистого аркуша".

Перезавантаження відносин між Росією і США неможливе і адміністрація Дональда Трампа не має наміру починати вибудовувати відносини з Москвою "з чистого аркуша".

Про це в інтерв'ю телеканалу NBC заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон, передає РБК.

"Я думаю, що терміни на зразок "перезавантаження відносин" використовуються дуже часто. Перезавантаження неможливе, тому що неможливо стерти минуле і почати все з чистого аркуша. Ми стартуємо з того місця, на якому зараз перебуваємо", - сказав він.

Тіллерсон назвав "нездоровою ситуацією", що відносини між США і РФ перебувають на найнижчому рівні з моменту закінчення холодної війни.

"Це нездорова ситуація як для всього світу, так і для нас. Не в інтересах американського народу і наших національних інтересів, щоб відносини з Росією залишалися на такому рівні. Чи вийде їх поліпшити, чи все залишиться як і раніше, покаже майбутнє", - сказав глава Держдепу.

Рекс Тіллерсон вважає, що у Вашингтона і Москви є широке коло питань, які вони повинні обговорити.

"Очевидно, що одне з них – втручання Москви у президентські вибори. Воно підтверджується документами і абсолютно прозоро", - сказав він.

Нагадаємо, наприкінці квітня Тіллерсон і глава МЗС РФ Сергій Лавров домовилися, що незабаром почне працювати російсько-американська робоча група, яка займеться усуненням "подразників" у двосторонніх відносинах. 

Лавров та Тіллерсон зустрілись у Вашингтоні, аби обговорити ситуацію в Україні та Сирії

Лавров та Тіллерсон зустрілись у Вашингтоні, аби обговорити ситуацію в Україні та Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація