Перші жертви, закриті на карантин міста та скасовані матчі. Як коронавірус атакував Італію

Перші жертви, закриті на карантин міста та скасовані матчі. Як коронавірус атакував Італію

Фото: Associated Press

В країні від вірусу померли вже двоє людей.

Смертоносний коронавірус з Китаю атакував Італію. Після двох смертей, спричинених інфекцією, країна вдалася до карантинних заходів та введення обмежень для громадян.

Увечері п'ятниці, 21 лютого, в Італії через коронавірусну інфекцію Covid-19 сталася перша смерть. Помер 78-річний чоловік. Мешканець регіону Венето перебував у лікарні міста Падуя близько десяти днів і все ж недуга виявилася сильнішою.

Вже наступного дня країну сколихнув черговий летальний випадок.  Другою жертвою коронавірусу стала мешканка регіону Ломбардія. Її смерть настала через кілька годин після того, як інфекція забрала життя 77-річного чоловіка. Тим часом кількість тих, що заразилися в північному регіоні Ломбардія, станом на неділю 23 лютого вже зросла до 89. 

Перед двома смертями в Італії, єдиним випадком загибелі від коронавірусу в Європі був китайський турист. Він помер раніше у Франції.

У зв'зку із спалахом, прем'єр-міністр Джузеппе Конте про посилення заходів безпеки. Кілька десятків міст в північних провінціях тепер закрили на карантин. Близько 50 тис. місцевих жителів отримали припис від влади сидіти у домівках. 

В регіонах Ломбардія і Венето обмежили пересування. За словами Конте, тепер буде заборонено в'їжджати або виїжджати з районів спалаху, якщо тільки не було надано спеціальний дозвіл.

Закрито школи, магазини і музеї, державні установи працюють в обмеженому режимі. Поліція та збройні сили будуть уповноважені забезпечувати дотримання всіх правил. 

Карантин вплинув і на спортивні події. Через коронавірус скасували одразу три матчі Серії А. Зустрічі "Інтер" - "Сампдорія", "Верона" - "Кальярі" і "Аталанта" -"Сассуоло" відкладені на невизначений термін.

Італійська влада побоюється, що вірус уже вирвався за межі ізольованих осередків в Ломбардії і Венето, що суттєво ускладнить боротьбу з його поширенням.

"Ступінь зараженості цього вірусу дуже високий, він дуже потужний", - зазначив глава відділу охорони здоров'я Ломбардії Джуліо Галлера.

Невідомим досі залишається і те, як в Італії виник цей спалах.

В Італії зафіксували пів сотні нових випадків інфікування коронавірусом: є загиблі

В Італії зафіксували пів сотні нових випадків інфікування коронавірусом: є загиблі

Нагадаємо, спалах вірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн. Двоє українців підхопили вірус на круїзному лайнері.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса.

Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передався і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Всесвітня організація охорони здоров'я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація