Перший випадок: у Литві російський ФСБівець загримів за ґрати за шпигунство

Перший випадок: у Литві російський ФСБівець загримів за ґрати за шпигунство

Фото: pixabay.com

Філіпченко намагався завербувати службовців департаменту держбезпеки країни, щоб ті встановили пристрої для прослуховування в резиденції і робочому кабінеті президента республіки.

У Литві Вільнюський окружний суд засудив росіянина Миколу Філіпченка до 10 років позбавлення волі за звинуваченням у шпигунстві.

Влада Литви каже, що Філіпченко був чинним співробітником російських спецслужб, передає BBC.

За інформацією департаменту держбезпеки Литви, це перший випадок, коли в країні за звинуваченням у шпигунстві було затримано співробітника ФСБ.

За інформацією суду, Філіпченко намагався завербувати службовців департаменту держбезпеки країни, щоб ті встановили пристрої для прослуховування в резиденції і робочому кабінеті президента республіки Далі Грібаускайте.

За даними правоохоронних органів Литви, Філіпченко використовував підроблені документи і неодноразово нелегально перетинав кордон країни.

Як заявила суддя, росіянин відмовився давати свідчення у справі. Він також не став відповідати на питання журналістів, коли його під охороною виводили із залу суду.

За словами адвоката Філіпченко Галини Кардановської, її підзахисний вину не визнає. Чи збирається захист оскаржити вирок, вона не уточнила. Вирок може бути оскаржений в Литовському апеляційному суді протягом 20 днів.

Нагадаємо, в ніч проти 30 червня на Херсонщині були затримані двоє військовослужбовців ФСБ РФ, які розповідають, що, нібито заблукали. Під час затримання у обох не було зброї і спротиву вони не чинили. 

Згодом повідомлялося, що Каланчацький суд заарештував на 15 діб двох прикордонників ФСБ РФ, яких затримали на території України. 

На Херсонщині спіймали російських ФСБівців

На Херсонщині спіймали російських ФСБівців

Повʼязані теми:

Наступна публікація