Першою в світі: Шотландія запровадила безплатні тампони і прокладки для жінок

Першою в світі: Шотландія запровадила безплатні тампони і прокладки для жінок

Фото: www.credits

Це пропонують робити за схемою розповсюдження безкоштовних презервативів.

У вівторок, 25 листопада, парламент Шотландії одностайно проголосував за закон про безкоштовні засоби гігієни для жінок. Опитування 2 тисяч молодих шотландок показало, що майже кожна четверта школярка і студентка коледжу чи університету в Шотландії мали фінансові труднощі з покупкою засобів особистої гігієни.

Тепер місцеві органи влади юридично зобов'язані забезпечити доступність безкоштовних тампонів і прокладок "кожному, кому вони потрібні". Це пропонують робити за схемою розповсюдження безкоштовних презервативів, інформує ВВС Україна.

За словами авторки законопроєкту, депутатки від лейбористів Моніки Леннон, яка від 2016 року проводить кампанію за доступність засобів жіночої гігієни, це "практичний і прогресивний" законодавчий акт, важливість якого зросла ще більше через пандемію коронавірусу.

"Місячні не припиняються під час пандемій, а тому покращення доступу до базових засобів жіночої гігієни є як ніколи важливим", — додала депутатка.

Зазначимо, що терміном "менструальна бідність" (period poverty) описують ситуацію, коли жінки з низьким рівнем доходу не можуть дозволити собі гігієнічні засоби. Якщо місячні в середньому тривають близько п'яти днів, тампони і прокладки можуть коштувати до 8 фунтів стерлінгів на місяць, для деяких жінок це може бути значною витратою.

Читайте також:

День презерватива: чи знають українці, як правильно ним користуватись

День презерватива: чи знають українці, як правильно ним користуватись

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація