Першу британку, яку засудили за членство в "ІДІЛ", випустили з в’язниці

Першу британку, яку засудили за членство в "ІДІЛ", випустили з в’язниці

Фото: Associated Press

Ще 15 років вона буде зобов’язана повідомляти поліції про своє місцеперебування.

Британку Тарену Шакіл, яку засудили до шести років ув’язнення за членство в терористичній організації "Ісламська держава", випустили з в’язниці.

Про це повідомляє Mirror.

Шакіл таємно вирушила до Сирії разом зі своїм немовлям та приєдналась там до бойовиків "ІДІЛ". Вона кілька разів оприлюднювала фото на тлі "прапору" ісламістів, а також фотографувалась зі зброєю. Родині вона заявила, що їде на відпочинок до Туреччини.

Суд у Бірмінгемі в 2016 році засудив її до шести років ув’язнення. Шакіл визнали винною в заохоченні здійснення терористичних актів та в членстві в терористичній організації. За словами судді, британка вирушила до охопленого війною регіону "щоб ростити нове покоління бойовиків".

Видання зазначає, що Шакіл вийшла на волю минулого літа через врахування часу, який вона провела за ґратами до рішення суду. Тепер вона протягом 15 років мусить повідомляти поліції про своє місцеперебування.

Нагадаємо, у 2016 році батько хлопчика, якого забрала до Сирії його мати-британка, впізнав свого сина на відео страти в'язнів дітьми "Ісламської держави". Батько не бачив сина три роки і впевнений, що мати "промила йому мізки", аби хлопець вступив до лав терористів.

Американські військові спіймали ватажка "ІДІЛ"

Американські військові спіймали ватажка "ІДІЛ"

Повʼязані теми:

Наступна публікація