Петиція за скасування візиту Трампа до Великої Британії набрала понад мільйон підписів

Петиція за скасування візиту Трампа до Великої Британії набрала понад мільйон підписів

Фото: Reuters

У тексті звернення йдеться, що такий прийом міг би поставити королеву в незручне становище.

У Великій Британії петиція, яка забороняє Трампу зустрічатися з королевою Єлизаветою набрала понад мільйон підписів.

Як обґрунтування такої заборони автори петиції вказують на жінконенависницькі погляди Трампа і його вульгарну поведінку, які, на їхню думку, виключають можливість прийому 45-го президента США королевою Єлизаветою або принцем Уельським.

На сайті британського парламенту, де подаються офіційні звернення для розгляду депутатами і урядом, 29 січня було оприлюднено текст нової петиції, яка закликає заборонити президенту США Дональду Трампу в'їзд до країни у рамках державного візиту, коли глава іноземної держави приймається королевою.

У тексті звернення йдеться, що такий прийом міг би поставити королеву в незручне становище. Водночас петиція не виключає можливості приїзду до Британії в рамках звичайного робочого візиту, без зустрічі з членами королівської сім'ї.

Зазначимо, що за чинними правилами, якщо під петицією підписуються понад 10 тисяч осіб, уряд зобов'язаний оприлюднити офіційну реакцію на неї. Якщо петиція набирає понад 100 тисяч підписів, парламент може розпочати дебати з гострого питання. Всього через кілька годин після публікації тексту кількість голосів, поданих за петицію, вже перевищувала 80 тисяч.

Повʼязані теми:

Наступна публікація