Під час 45-хвилинної розмови Трамп і Меркель знайшли час обговорити ситуацію в Україні

Під час 45-хвилинної розмови Трамп і Меркель знайшли час обговорити ситуацію в Україні

Фото: Reuters

Сторони домовилися щодо спільної боротьби з тероризмом та насильницьким екстремізмом.

У суботу, 28 січня, новий президент США Дональд Трамп та канцлер Німеччини Ангела Меркель під час 45-хвилинної розмови знайшли час обговорити ситуацію на Сході України.

Про це йдеться у їхній спільній заяві, передає "Укрінформ". Жодних деталей, про що саме розмовляли й до чого домовилися щодо ситуації в Україні, не відомо.

Серед інших питань, які обговорили Трамп і Меркель, - майбутнє НАТО, ситуація на Близькому Сході й Північній Африці, відносини з Росією.

"Обидва лідери підтвердили важливість німецько-американської співпраці для безпеки й процвітання обох країн та висловили бажання поглибити й так близькі відносини впродовж наступних років", - говориться в прес-релізі.

Трамп і Меркель погодилися "з фундаментальною важливістю альянсу НАТО в контексті розширення трансатлантичних відносин та його ролі в забезпеченні миру й стабільності для всього трансатлантичного співтовариства". Тож НАТО "має бути спроможним протистояти загрозам ХХІ століття", а спільна оборона "потребує відповідних інвестицій у військові можливості для того, аби гарантувати, що всі союзники роблять свій справедливий внесок" у колективну безпеку.

США та Німеччина зміцнять і так нині високий рівень співпраці щодо боротьби з тероризмом та насильницьким екстремізмом. Також спільно працюватимуть задля стабілізації ситуації в конфліктних регіонах на Близькому Сході та в Північній Африці.

"Президент прийняв запрошення канцлера приєднатися до саміту G-20 в Гамбурзі (Німеччина) у липні, та зауважив, що з нетерпінням чекає приїзду канцлера до Вашингтона ближчим часом", - говориться в документі.

Нагадаємо, Трамп також говорив телефоном із президентом Росії Володимиром Путіним. Про що саме – читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація