Під час Радбезу ООН Франція та Німеччина закликали РФ відкрити доступ до Азовського моря

Під час Радбезу ООН Франція та Німеччина закликали РФ відкрити доступ до Азовського моря

Фото: Reuters

Також країни вимагають якомога швидше звільнити затриманих українських моряків та судна.

Німеччина й Франція підтримують суверенітет України та її територіальну цілісність. Про це заявила заступниця Постійного представника Франції в ООН Анна Гоген під час термінового засідання Радбезу щодо ситуації в Керченській протоці, - пише Укрінформ.

“Хочу запевнити Україну у нашій солідарності та рішуче заявити про відданість Франції та Німеччини повному суверенітету та територіальній цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів”, - сказала Гоген.

Вона також закликала Росію відновити вільний прохід Керченською протокою. “Франція та Німеччина закликають Росію поважати й відновити свободу міжнародного мореплавства у Керченській протоці у відповідності із міжнародним морським законодавством та відкрити доступ до Азовського моря, який нині залишається закритим”, -  зазначила дипломат.

Також Гоген звернулася до РФ із закликом повернути свободу затриманим українським морякам. “Ми закликаємо вжити дії із негайного зменшення напруження. Ми також закликаємо Росію якомога швидше звільнити затриманих українських моряків та судна”, - резюмувала дипломат.

23 захоплених українця можуть почати судити в анексованому Криму

23 захоплених українця можуть почати судити в анексованому Криму

Вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків

Повʼязані теми:

Наступна публікація