Під час розмови з пранкерами Джонсон не виключив введення нових санкцій проти російських олігархів

Під час розмови з пранкерами Джонсон не виключив введення нових санкцій проти російських олігархів

Фото: Reuters

"Росіянам варто знати, що Великобританія буде жорстко протистояти їм", - повідомив він.

Глава МЗС Великобританії Борис Джонсон в бесіді з російськими пранкерами Володимиром Кузнєцовим (Вованом) і Олексієм Столяровим (Лексусом) заявив, що Лондон вивчає можливість введення нових санкцій проти олігархів.

Про це пише РИА Новости.

Пранкери вели розмову від імені прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна і його перекладача. Запис опублікований на YouTube.

"Росіянам варто знати, що Великобританія буде жорстко протистояти їм. Ми продовжимо посилювати тиск на деяких олігархів, оточуючих Путіна. Думаю, найбільш ефективним заходом було б введення санкцій не лише за Україну, але і щодо таких осіб, як Дерипаска і "Русал", — заявив Джонсон.

При цьому міністр зазначив, що санкції введуть не проти всіх заможних росіян, які живуть у Великобританії.

У російського олігарха відібрали орендовані реактивні літаки через санкції

У російського олігарха відібрали орендовані реактивні літаки через санкції

За його словами, Лондон розглядає можливість посилення тиску на тих людей з оточення Путіна, які "незаконно збагачуються".

"Кинь камінь у Кенсінгтон — і потрапиш у олігарха. Але деякі з них близькі до Путіна, а деякі ні", — зазначив він.

Нагадаємо, 6 квітня Міністерство фінансів США оголосило про новий раунд санкцій проти російських громадян, чиновників, компаній та державних фірм. Сполучені Штати Америки заморозять активи всіх фізичних і юридичних осіб, які потрапили під нову хвилю санкцій.

За даними Гонконгської фондової біржі, 9 квітня акції компанії UC Rusal російського олігарха Олега Дерипаски, який увійшов в санкційний список, впали на 50%. Rusal попередив про ризик технічних дефолтів через обмеження Мінфіну США, хоча і запевнив, що підтримує виконання всіх своїх кредитних зобов'язань.

На тлі санкцій євро на Московській біржі вже перевищив відмітку в 76 рублів вперше за майже два роки.

5 березня стало відомо, що у Великобританії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль потрапив у лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною. Видання The Telegraph дізналося, що Скрипаль раніше звертався в поліцію із заявою про те, що побоюється за своє життя. Дружина колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка сказала виданню, що ситуація зі Скрипалем "дуже схожа на те, що сталося з її чоловіком". Як відомо, він помер у 2006 році в результаті отруєння полонієм.

14 березня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей оголосила про висилку з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова у країну через отруєння в Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. У відповідь РФ оголосила персонами нон грата 23 британських дипломатів.

26 березня слідом за Британією ряд країн заявили про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

Організація по забороні хімічної зброї прийшла до висновку, що влада Великобританії правильно ідентифікувала речовину, яким був отруєний російського екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Організація по забороні хімічної зброї підтвердила російське походження "Новачка".

Повʼязані теми:

Наступна публікація