Підозрюваний у теракті у Санкт-Петербурзі був депортований із Туреччині

Підозрюваний у теракті у Санкт-Петербурзі був депортований із Туреччині

Фото: politeka.net

Джалілов був визнаний підозрілим через деякі свої зв'язки, але депортували його через порушення візового режиму.

Підозрюваний у теракті у метро Санкт-Петербурга Акбарджон Джалілов приїхав до Туреччини в кінці 2015 року та був депортований до Росії приблизно через рік після того через порушення міграції.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на високопоставленого турецького чиновника.

Співрозмовник агентства розповів, що у Туреччині Джалілов був визнаний підозрілим через деякі свої зв'язки, але ніяких дій щодо нього зроблено не було, оскільки він не зробив нічого протизаконного і не було ніяких доказів його провини.

Але в грудні 2016 року турецька влада депортувала Джалілова через порушення візового режиму, заборонивши йому в'їзд до країни.

Після того, як майбутній підозрюваний у теракті виїхав з Туреччини, він без перешкод дістався Росії. "Здається, у нього там не виникло ніяких проблем", - сказав чиновник.

Двоє знайомих Джалілова підтвердили цю інформацію. За їхніми словами, у парубка виникла зацікавленість ісламом і він виїхав з Росії до Туреччини наприкінці 2015 року, після чого вони втратили з ним зв'язок.

Незабаром після того, як Джалілов був депортований із Туреччини, він відправився в своє рідне місто Ош в Киргизстані, сказали місцеві чиновники.

Звідти він повернувся до Санкт-Петербурга, переїхавши на нову квартиру на початку березня цього року. На думку російської прокуратури, у день теракту, коли камери зовнішнього спостереження зафіксували Джалілова з рюкзаком та іншою торбою, він залишив цю квартиру.

Російська поліція обшукала квартиру підозрюваного у виконанні теракту в метро Санкт-Петербурга

Російська поліція обшукала квартиру підозрюваного у виконанні теракту в метро Санкт-Петербурга

Повʼязані теми:

Наступна публікація