Підпал будівель, автівок і масові затримання: "жовті жилети" відновили протести у Франції

"Жовті жилети" протестують 18-і вихідні поспіль.

Активісти "жовтих жилетів" у суботу, 16 березня, у 18-й раз проводять акцію протесту. Мітинг супроводжується сутичками з поліцією, внаслідок чого поліція затримала вже більше 60 осіб, інформує BFMTV.

Демонстранти кидали димові шашки та інші об'єкти в офіцерів вздовж Єлисейських полів і почали бити по вікнах поліцейського фургона. Силовики своєю чергою використовували проти активістів водомети.

У сусідньому районі, де збиралася інша група протестів, був спалений автомобіль. Згодом активісти підпалили банківське агентство, що розташовано на першому поверсі житлового будинку. Паризькі рятувальники евакуювали його мешканців.

ТАСС своєю чергою повідомляє, що учасники заворушень винесли запаси одягу з бутика Hugo Boss на Єлисейських Полях, забрали виставкові зразки з вітрини магазину Lacoste і розташованої поруч парфумерної крамниці. Також молоді люди в масках розгромили терасу знаменитого ресторану Le Fouquet і підпалили кілька кіосків з пресою.

Більше половини ресторанів і бутіків в цю суботу не стали закривати вітрини гратами і фанерою, хоча майже три місяці поспіль вони щотижня це робили.

Як повідомлялося, 1800 учасників протестного руху "жовтих жилетів" у Франції отримали вироки у суді за кримінальними звинуваченнями. Про це розповів прем'єр-міністр Едуар Філіп у середині лютого. Крім того, ще близько 1400 людей очікують на винесення вироку. 

Знову мітинги: щонайменше 9 осіб затримали у Парижі під час протесту "жовтих жилетів"

Знову мітинги: щонайменше 9 осіб затримали у Парижі під час протесту "жовтих жилетів"

Повʼязані теми:

Наступна публікація