Після інциденту в Шарлоттсвіллі заблокований Google сайт американських неонацистів переїхав в зону .ru

Після інциденту в Шарлоттсвіллі заблокований Google сайт американських неонацистів переїхав в зону .ru

Фото: Reuters

Засновник The Daily Stormer назвав загиблу в Шарлоттсвіллі "гладкою бездітною повією".

Американський неонацистський сайт The Daily Stormer після інциденту в Шарлоттсвіллі перебрався в доменну зону .ru. Нову адресу зареєстрували у російської компанії RU-CENTER.

Про це пише Медуза.

Реєстрація була сплачена на рік. Власника сайту в реєстраційних даних не вказано. The Daily Stormer донедавна користувався послугами хостинг сервісу GoDaddy. Після маршу ультраправих в Шарлоттсвіллі GoDaddy запропонував адміністрації сайту протягом доби перенести домен.

У США протест ультраправих закінчився сутичками та трьома жертвами

У США протест ультраправих закінчився сутичками та трьома жертвами

Приводом для рішення GoDaddy стала стаття засновника The Daily Stormer Ендрю Англина, в якій він назвав "гладкою бездітною повією" і "тягарем для суспільства" загиблу в Шарлоттсвіллі жінку на ім'я Хізер Хейєр. Вона загинула, коли в натовп демонстрантів врізався автомобіль.

Адміністратори The Daily Stormer намагалися перенести домен на хостинг Google, але там його теж заблокували.

Федеральне бюро розслідувань, прокуратура західного округу Вірджинії і поліція почала розслідування інциденту з наїздом автомобіля на натовп супротивників ультраправих в американському місті Шарлоттсвілль в штаті Вірджинія, в суботу, 12 серпня.

Під варту взяти 20-річного Джеймса Алекса Ф., який, імовірно, і скоїв наїзд.

Арештовані також ще троє осіб у зв'язку з інцидентом, повідомила у Facebook поліція штату Вірджинія.

Мова йде про 21-річного уродженця штату Теннессі Троя Д., якого звинувачують у порушенні громадського порядку, 21-річному Джейкоба С., підозрюваного в нападі і нанесенні побоїв, а також 44-річного Джеймса А. з Флориди, обвинуваченого в незаконному носінні зброї.

Повʼязані теми:

Наступна публікація