Після кривавого землетрусу в Ірані оголосили день жалоби

Після кривавого землетрусу в Ірані оголосили день жалоби

Фото: Reuters

Понад половина жертв – у місті Сарпол-е-Загаб із переважно курдським населенням.

В Ірані на 14 листопада оголосили день жалоби після землетрусу, що стався поблизу кордону з Іраком увечері 12 листопада і жертвами якого стали понад 450 людей.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Більшість людей потерпіли у провінції Керманшах. Понад половина жертв – у місті Сарпол-е-Загаб із переважно курдським населенням.

В Іраці, де вражена землетрусом територія мало населена, тим часом кажуть про 8 загиблих і понад 400 поранених.

Близький Схід оговтується від найбільшого за кількістю жертв землетрусу

Близький Схід оговтується від найбільшого за кількістю жертв землетрусу

Як повідомлялося, напередодні потужний землетрус струсонув велику частину північного Іраку разом із столицею країни Багдадом, а також викликав руйнування у прикордонних селах Ірану. Повноцінна рятувальна пошукова операція змогла стартували лише на світанку понеділка. У результаті підземних поштовхів стратегічні об'єкти, у тому числі нафтогазова інфраструктура, не постраждали. За даними місцевих ЗМІ, аеропорти провінцій працюють у штатному режимі.

Європейський середземноморський сейсмологічний центр повідомив, що землетрус магнітудою 7,2 стався в неділю на кордоні Ірану і Іраку. Підземні поштовхи були зафіксовані в 204 кілометрах на північний схід від Багдада і в 104 кілометрах на захід від іранського міста Керманшах. Осередок землетрусу залягав на глибині 10 кілометрів. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація