Після перемоги над "ІД" США планують залишити війська у Сирії - Тіллерсон

Після перемоги над "ІД" США планують залишити війська у Сирії - Тіллерсон

Фото: Reuters

Офіційний Вашингтон зосереджуватиме, головним чином, дипломатичні зусилля в урегулюванні ситуації в Сирії.

Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Сполучені Штати залишатимуть військову присутність у Сирії після перемоги над "ІД".

Про це глава Держдепартаменту США, - пише Укрінформ.

"Треба розуміти: Сполучені Штати надалі підтримуватимуть військову присутність в Сирії, зосереджуючись на тому, щоб гарантувати неможливість повернення «ІД», - заявив державний секретар США.

Він дав зрозуміти, що офіційний Вашингтон зосереджуватиме, головним чином, дипломатичні зусилля в урегулюванні ситуації в Сирії, що означає усунення режиму Башара Асада від влади. Він також визнав, що на це знадобиться час і терпіння, оскільки Асад отримує суттєву підтримку з боку Москви і Тегерана.

Нагадаємо, що раніше сталася атака на російську військову базу в Сирії в ніч проти 6 січня. Начальник управління будівництва та розвитку системи застосування БПЛА Генштабу Збройних сил Росії Олександр Новіков заявив, що під час атаки безпілотниками бойовики використовували вибухову речовину, яку могли виготовити на заводі в Шостці в Україні.

У РФ заявили про участь України у бомбардуванні бази у Сирії

У РФ заявили про участь України у бомбардуванні бази у Сирії

У Міністерстві оборони України заперечили причетність нашої держави до атаки на російську військову базу в Сирії, в чому підозрює Москва. У Києві такі заяви також назвали інформаційною атакою, щоб прикрити дії РФ у Криму та на Донбасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація