Після перейменування Астани в Казахстані хочуть змінити назви ще трьох міст

Після перейменування Астани в Казахстані хочуть змінити назви ще трьох міст

Фото: alau.kz

Таку ідею висунув один із лідерів партії, що входить у коаліцію "Казахстан-2050".

Після того, як столиця Казахстану була перейменована з Астани на Нурсултан, у країні можна перейменувати ще три міста. Таку думку озвучив заступник голови демократичної партії "Ак жол" Казбек Іса, повідомляє Тengrinews.kz.

На засіданні загальнонаціональної коаліції демократичних сил "Казахстан-2050" в підтримку перейменування столиці він запропонував перейменувати Петропавловськ, Павлодар і Семей.

Таємний план: як після відставки Назарбаєв зможе контролювати будь-яку гілку влади

Таємний план: як після відставки Назарбаєв зможе контролювати будь-яку гілку влади

"Надавши ім'я Єлбаси столиці Казахстану, ми повинні продовжити і приурочити до цієї події інші перейменування. Необхідно дати Петропавловську ім'я Абилай хана, який свого часу встановив свою орду і зібрав всі три жуза воєдино. Необхідно дати Павлодару ім'я останнього хана казахів Кенесари, який боровся за незалежність свого народу. Необхідно дати Семею, який раніше називали Алаш, ім'я голови уряду Алашорди Аліхана Бокейханова", - виклав Іса своє бачення та додав, що це є його особистою думкою.

Як повідомлялося, після оголошення про добровільну відставку багаторічного президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва тимчасовий виконувач його обов’язків Касим-Жомарт Токаєв заявив, що столиця країни Астана повинна носити ім'я Назарбаєва. 19 березня парламент Казахстану ухвалив поправки до Конституції, аби перейменувати столицю країни. 23 березня Токаєв підписав указ, згідно з яким столицю країни Астану мають перейменувати на Нур-Султан.

Повʼязані теми:

Наступна публікація