Після погрози бойкоту подружжя Трампів скасувало участь у нагородженні відомою премією

Після погрози бойкоту подружжя Трампів скасувало участь у нагородженні відомою премією

Фото: Reuters

Кілька лауреатів поставили питання руба: або президент, або ми.

У Вашингтоні демарш лауреатів премії змусив президентську родину змінити плани щодо участі в урочистих заходах. Дональд Трамп і перша леді Меланія вирішили відмовитися від вручення нагород Центру виконавських мистецтв імені Джона Кеннеді.

Як сказано в офіційному поясненні Білого дому з цього приводу, "щоб дати можливість лауреатам відсвяткувати, не відволікаючись на політику". Це опосередковано свідчить про оголошену попередньо через ЗМІ загрозу бойкоту учасниками заходів у разі, якщо в них братиме участь чинний президент США. Прямо про це в прес-релізах не говориться.

Пожити у будинку Трампа можна за 777 доларів на добу

Пожити у будинку Трампа можна за 777 доларів на добу

Раніше американські журналісти повідомили, що двоє лауреатів пригрозили не з'явитися на прийом. З Трампом відмовилися зустрічатися 86-річна прима-балерина афроамериканського походження Кармен де Лаваллад і 95-річний сценарист, продюсер і політичний активіст Норман Лір.

Днем раніше з Трампа своєрідно посміявся Арнольд Шварценеггер. Голлівудський актор-силань та екс-політик записав відеозвернення, у котрому запропонував президентові США Дональду Трампу варіант промови. "Я відмовляюся від підтримки расистів. В країні, яка перемогла армію Гітлера, не місце для нацистських прапорів", - ствердив Арнольд. Після чого актор поцікавився у статуетки Трампа, чи це було складно. Оскільки фігурка має голову що хитається, вона закрутила негативно. "Бачиш, я тобі казав", - нахиляючись, промовив Арнольд.

Повʼязані теми:

Наступна публікація