Після спроби путчу в Туреччині були затримані майже 26 тис. осіб

Після спроби путчу в Туреччині були затримані майже 26 тис. осіб

Фото: Reuters

Всього за підозрою у причетності до заколоту були арештовані, звільнені або опинилися під слідством більше 60 тисяч чоловік.

У Туреччині після спроби військового перевороту були затримані 25 917 осіб, з яких 13 419 залишаються під вартою, повідомив глава міністерства внутрішніх справ країни Ефкан Ала.

Про це пише ВВС.Russian.

Чимало із затриманих підозрюються у зв'язках з проживаючим в США ісламським проповідником Фетхуллой Гюлен, якого офіційна Анкара називає організатором невдалої спроби військового перевороту. Сам Гюлен неодноразово заявляв, що не має відношення до путчу, і засуджував спробу перевороту.

Всього за підозрою у причетності до заколоту були арештовані, звільнені або опинилися під слідством понад 60 тисяч осіб, серед яких військові, судді, декани та викладачі університетів, а також журналісти.

Нагадаємо, в ніч на суботу, 16 липня, військові Туреччини здійснили спробу державного перевороту. Під час зіткнень, за останніми даними, загинуло більше 260 людей. Прем'єр-міністр Біналі Йилдирим вже заявив про те, що ситуація в державі в значній мірі перебуває під контролем. У Генштабі заявили, що організаторами перевороту були представники ВПС і військової поліції.

Путч у Туреччині

У Туреччині заколотникам виставили рахунок за спробу військового перевороту

У Туреччині заколотникам виставили рахунок за спробу військового перевороту

Повʼязані теми:

Наступна публікація