Після відмови від зустрічі з Путіним Трамп скасував переговори з президентами Туреччини і Південної Кореї

Після відмови від зустрічі з Путіним Трамп скасував переговори з президентами Туреччини і Південної Кореї

Фото: Reuters

Замість цього Трамп має намір "неформально" поспілкуватися з главами держав цих двох країн на саміті.

Президент США Дональд Трамп в четвер скасував офіційні переговори з турецьким лідером Реджепом Тайіпом Ердоганом і південнокорейським президентом Мун Чже Іном на саміті G20, передає агентство Associated Press з посиланням на Білий дім.

Проте наголошується, що замість цього Трамп має намір "неформально" поспілкуватися з главами держав цих двох країн на саміті.

Про причини такого рішення не повідомляється.

Трамп зустрінеться з Путіним, коли ситуацію у Керченській протоці буде вирішено

Трамп зустрінеться з Путіним, коли ситуацію у Керченській протоці буде вирішено

Саміт G20 відбудеться з 30 листопада по 1 грудня, він триватиме в аргентинській столиці Буенос-Айресі.

Нагадаємо, 29 листопада президент США Дональд Трамп написав у Twitter про скасування зустрічі з Путіним на саміті G20 з-за агресії РФ у Керченській протоці. Він зазначив, що причиною є те, що українські кораблі та моряки все ще не повернулися на батьківщину. Кремль заявив, що поки не отримав офіційної інформації про намір президента США Дональда Трампа скасувати зустріч.

Вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід в Керченську протоку українському буксиру "Яни Капу" і двох катерах "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків і захопивши інших у полон.

У ніч на 26 листопада РНБО провів екстрене засідання і запропонував ввести в Україні надзвичайний стан у зв'язку з агресією Російської Федерації в Азовському морі.

Після рішення Радбезу спікер Верховної Ради України Андрій Парубій скликав позачергове засідання Верховної Ради на понеділок, 26 листопада, о 16:00. Президент Петро Порошенко, у свою чергу, ввів у дію рішення і вніс у Верховну Раду законопроект про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні", який згодом затвердили українські депутати.

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація