Південна Корея і США призупинили підготовку до військових навчань

Південна Корея і США призупинили підготовку до військових навчань

Фото: Reuters

Південна Корея і США планують продовжити консультації щодо додаткових заходів.

Південна Корея і США вирішили призупинити заплановані на серпень спільні військові навчання Ulchi Freedom Guardian, повідомляє південнокорейське агентство "Ренхап" з посиланням на міністерство оборони країни.

"Після тісної співпраці Південна Корея і США прийняли рішення призупинити всі заходи по плануванню Ulchi Freedom Guardian (UFG), оборонні навчання були заплановані на серпень", - говориться в повідомленні міноборони, які наводить агентство.

Зазначається, що "Південна Корея і США планують продовжити консультації щодо додаткових заходів".

Тепер між США та КНДР будуть прекрасні стосунки – Дональд Трамп

Тепер між США та КНДР будуть прекрасні стосунки – Дональд Трамп

У свою чергу прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила журналістам у ході брифінгу, що припинення обговорення спільних навчань "тривають на даний момент".

Минулого тижня телеканал YTN з посиланням на представника адміністрації південнокорейського президента повідомляв, що Сеул і Вашингтон приступили до обговорення можливості припинення спільних військових навчань і в найближчому майбутньому сторони оголосять про своє рішення.

Нагадаємо, Дональд Трамп і Кім Чен Ин зустрілися 12 червня в Сінгапурі, де провели історичний саміт між країнами. Американський лідер назвав цю зустріч "набагато краще, ніж хто-небудь міг очікувати". Під час зустрічі лідери підписали документ про ядерне роззброєння Північної Кореї і гарантії безпеки для азіатської країни з боку США. Після саміту президент Штатів дав прес-конференцію, де розповів подробиці розмови з Кім Чен Ином, а також про санкції, війні на Корейському півострові і багато іншого.

Однак сторони домовилися надалі працювати над пошуком рішення з цих питань.

Наступна публікація