КНДР може відповісти на введені санкції новим тестом ядерної зброї

КНДР може відповісти на введені санкції новим тестом ядерної зброї

Південна Корея закликає міжнародне співтовариство накласти санкції на свого сусіда. / Фото: Reuters

Країна може зробити це без попередження.

Північна Корея може провести п'ятий тест ядерної бомби в будь-який момент. Про це застерігають аналітики. Країна може зробити це у відповідь на санкції, які наразі готує Радбез ООН.

Як повідомляє The Telegraph, Південна Корея закликає міжнародне співтовариство накласти санкції на свого сусіда з огляду на його небезпечну дію. Але, за словами Джун Окумура (Jun Okumura), науковця Інституту Мейдзі з глобальних питань, Північна Корея може навпаки дати силову відповідь на санкції.

"Ми знаємо, що на полігоні Північної Кореї з тестування ядерної зброї була помічена активність, і для Кім Чен Ина буде приниженням не відреагувати на санкції", - сказав Джун Окумура.

"Ми точно не знаємо, скільки у Північної Кореї є ядерного потенціалу, але, вважають, що його достатньо для того, аби провести ще декілька тестів", - додав він.

Крім того, розвідувальна служба Південної Кореї нещодавно попередила президента країни про можливі тести ядерної зброї у Північній Кореї.

Рада Безпеки ООН засудила випробування водневої бомби у Північній Кореї

Рада Безпеки ООН засудила випробування водневої бомби у Північній Кореї

Нагадаємо, у неділю, 7 лютого, КНДР запустила ракету "Кванменсон" з однойменним супутником з космодрому "Сохе" на узбережжі Жовтого моря. За даними міністерства оборони Південної Кореї, північнокорейська ракета дальнього радіусу дії може подолати відстань у 12 тисяч кілометрів.

Зазначимо, ситуація між двома країнами напружена. У середу, 17 лютого, США направило чотири винищувачі F-22 на авіабазу Осан, поблизу Сеула. Прибуття літаків з їхньої бази в Японії за часом збігається з тренувальними вправами американської субмарини разом з південнокорейським флотом.

Фото: Reuters

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація