Північна Корея завдяки кібератакам вкрала 2 млрд доларів на ядерні ракети

Північна Корея завдяки кібератакам вкрала 2 млрд доларів на ядерні ракети

Фото: Associated Press

Хакери діяли за вказівками Генбюро розвідки.

Північна Корея викрала близько двох мільярдів доларів за допомогою масштабних кібератак на банки та біржі криптовалют.

Про це йдеться в доповіді ООН, пише НВ. Припускають, що ці гроші влада КНДР залучить в розроблення програм зброї масового знищення.

У доповіді ООН наголошується, що КНДР "продовжувала розвивати свої ядерні та ракетні програми, хоча й не проводила ядерних випробувань або запусків міжконтинентальних балістичних ракет". Крім того, Пхеньян використовував кіберпростір для відмивання викрадених коштів. У документі також йдеться, що чимало хакерів діяли за вказівками Генерального бюро розвідки.

"Кібердіячі Північної Кореї збирають кошти на північнокорейські програми зброї масового ураження. За приблизними оцінками, загальний дохід на сьогодні сягає близько двох мільярдів доларів", - йдеться в доповіді.

КНДР відновлює майданчик для запуску ракет

КНДР відновлює майданчик для запуску ракет

Нагадаємо, Північна Корея почала поступово відновлювати ракетний полігон. Зокрема, 31 липня країна випустила дві балістичні ракети, заявивши, що протестувала нову систему запуску. Згодом Пхеньян знову випробував дві такі ж ракети малої дальності біля свого східного узбережжя, заявивши, що надіслав "урочисте" попередження через заплановані військові навчання зі США. Після цього, 2 серпня, північнокорейські армійці запустили невстановлені ракети малої дальності біля свого східного узбережжя. Крім того, у вівторок вранці, 6 серпня, КНДР вкотре запустила дві невстановлені ракети.

Зазначимо, що резолюції Ради Безпеки ООН забороняють Північній Кореї запускати балістичні ракети будь-якого типу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація