"Північний потік-2" не запрацює 1 січня 2020 року – Коболєв

"Північний потік-2" не запрацює 1 січня 2020 року – Коболєв

Фото: Deutsche Welle

Глава "Нафтогазу" впевнений, що газопровід не запустять вчасно.

Глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв впевнений, що після відмови Данії узгодити проходження маршруту газопроводу "Північний потік-2" його експлуатація в заявлений російською стороною термін 1 січня 2020 року, - не почнеться.

Про це 29 березня у Брюсселі під час круглого столу щодо майбутнього транзиту газу територією України заявив голова правління Групи "Нафтогаз" Андрій Коболєв, передає  "Інтерфакс-Україна".

Коболєв вважає очевидним те, що сподівання "Газпрому" швидко вирішити проблему з останнім маршрутом є марними.

"Зараз, після того, що недавно відбулося в Данії, не можна заперечувати, що це ще одна велике відтермінування (введення трубопроводу в експлуатацію). Це очевидно, що останній маршрут, на який сподівався консорціум, не буде вирішено найближчим часом. Це означає, що ця труба не буде здатна поставляти газ в Європу з 1 січня 2020 року ", - сказав він.

Нагадаємо, 27 березня Данія знову не дала дозволу на прокладання газопроводу "Північний потік-2" на дні Балтійського моря у своїй винятковій економічній зоні.

Раніше, 12 березня Європейський парламент ухвалив новий звіт стосовно політичних стосунків між Європейським союзом та Росією, в якому закликають припинити будівництво "Північного потоку-2" та бути готовими до введення нових санкцій. У звіті наголошується, що проект "Північний потік-2" може збільшити залежність ЄС від поставок російського газу та поставити під загрозу внутрішній ринок Європи, а тому має бути припинений.

У лютому росіяни погрожували європейським країнам труднощами з газом, якщо вони блокуватимуть "Північний потік-2".

Рішення Данії може відтермінувати будівництво "Північного потоку 2"

Рішення Данії може відтермінувати будівництво "Північного потоку 2"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація