Півсотні білих ведмедів "захопили" село на російській Чукотці

Півсотні білих ведмедів "захопили" село на російській Чукотці

Білий ведмідь

Однією з причин такої ситуації могли стати глобальні зміни клімату.

На російській Чукотці село "захопили" понад 50 білих ведмедів. Громадські заходи там припинили, діти можуть потрапити до школи лише на транспорті.

Про це пише National Geographic.

Тварини зібралися на невеликій ділянці пам'ятки природи "Мис Кожевнікова". Як зазначається, білі ведмеді там звичне явище, але жителі села Риркайпій, яке розташоване поруч, таке бачать вкрай рідко.

Ведмеді з'явилися біля мису дуже швидко, за три-чотири дні. "Ведмежий патруль" WWF об'їжджає селище кілька разів на день, чергує біля дитячого садка і школи, щоб не допустити зіткнень людей з хижаками.

"Майже всі ведмеді худі. Серед них є як дорослі, так і молоді звірі; є і самки з ведмедиками різного віку", — розповіли в патрулі.

На час "ведмежої навали" у Риркайпії скасували всі громадські заходи (репетиції, концерти), а в дитячий садок і школу дітей розвозитимуть на автобусах.

Однією з причин такої ситуації могли стати глобальні зміни клімату. У районі Мису Кожевнікова дуже тепла для початку грудня погода, через що крига біля берега хоч і з'явилася, але все ще недостатньо міцна.

"Був би лід достатньо міцним, ведмеді або хоча б частина з них вже пішли б у море, де могли б полювати на тюленя або морського зайця. А поки вони будуть шукати їжу вздовж берега. В селища ведмеді теж люблять заходити: подивитися, як люди живуть, і в пошуках їжі. Тому гостро постає питання поводження з відходами, особливо з харчовими", — розповів координатор проектів WWF Росії зі збереження біорізноманіття Арктики Михайло Стишов.

Нагадаємо, в лютому на російському архіпелазі Нова Земля в Архангельській області ввели режим надзвичайної ситуації через навалу білих ведмедів. Вони нападали на людей і проникали в їхні оселі.

Невідомі на Чукотці написали на білому ведмеді назву радянського танка "Т-34"

Невідомі на Чукотці написали на білому ведмеді назву радянського танка "Т-34"

Повʼязані теми:

Наступна публікація