Племінниця Скрипаля отримує зарплатню на пропагандистському каналі Росії

Племінниця Скрипаля отримує зарплатню на пропагандистському каналі Росії

Фото: Reuters

Після отруєння Скрипалів, Вікторія не спілкувалась з родичами.

Племінниця отруєного в Британії екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля працевлаштована в компанії, яка виробляє передачі для пропагандистського російського "Первого каналу".

Вона могла отримати не менше декількох сотень тисяч рублів за те, що постійно з'являється в ефірі "Пусть говорят", пише BBC. Від моменту отруєння сім'ї Скрипаля в британському Солсбері його племінниця Вікторія стала єдиним родичем, хто виступав в ефірі російського телебачення.

Після отруєння Скрипалів, Вікторія не спілкувалась з родичами. Їй в квітні відмовили у візі до Великої Британії. Через те, що у консульстві не були впевнені, що Скрипалі хочуть її візиту. Також вона не змогла довести, що у неї є кошти на дорожні витрати і тривале перебування в країні.

У довідці для посольства Великої Британії вказана дата працевлаштування в "Директ" - 2 квітня 2018 року, тобто через чотири тижні після отруєння в Солсбері. Щомісячний оклад - 115 тисяч рублів.

Вікторія Скрипаль пояснювала, що заробила гроші на ефірах. Вона визнала, що жодних реальних обов'язків в компанії вона не виконує, а таким чином просто отримувала гроші за участь в ефірах.

"Я не можу говорити про це. Не можу сказати, що це великі суми. Є умови, я з ними погодилася, я працюю з "Первым каналом", я одна, всіх багато, і працювати з усіма було б дуже важко. Потрібна була якась сума грошей, я її заробила, щоб ту ж поїздку в Лондон", - повідомила Скрипаль.

Своєю чергою, стало відомо, що спочатку за участь у шоу "Первого каналу" вона отримала одноразову виплату в 1 млн руб.

ТОВ "Директ" - продюсерська компанія, яка займається виробництвом ток-шоу для "Первого каналу" в Росії. Головний продукт - ток-шоу "Пусть говорять". Скрипаль кілька разів з'являлася в ефірі передачі, перший раз - 4 квітня. Тоді ж вона прийшла і на програму "60 минут" каналом-конкурентом "Росія-1". Після цього Вікторія ще п'ять разів приходила в "Пусть говорят". Востаннє - 5 липня. Скрипаль на передачах розповідала, що хоче полетіти до Великої Британії й допомогти своїй двоюрідній сестрі Юлії повернутися в Росію.

Раніше племінницю екс-полковника ГРУ РФ Сергія Скрипаля Вікторію Скрипаль висунули кандидатом в депутати Ярославської обласної думи від партії "Справедлива Росія". "Вікторія Скрипаль у нас очолює список в десятій територіальній групі", - повідомив секретар бюро ради місцевого відділення партії Анатолій Каширін.

Нагадаємо, що 5 березня стало відомо, що у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль потрапив у лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною. Дружина колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка заявила, що ситуація зі Скрипалем "дуже схожа на те, що сталося з її чоловіком". Як відомо, він помер у 2006 році в результаті отруєння полонієм.

Згодом спецслужби Великої Британії встановили особи підозрюваних у токсичному нападі на екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Їхні імена не розголошують, однак вважають, що вони пов'язані з Кремлем.

Юлія Скрипаль, яку отруїли з батьком у Солсбері, планує повернутися до Росії

Юлія Скрипаль, яку отруїли з батьком у Солсбері, планує повернутися до Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація