Племінника російського пропагандиста Кисельова засудили до в’язниці за підготовку до війни на Донбасі

Племінника російського пропагандиста Кисельова засудили до в’язниці за підготовку до війни на Донбасі

Німецький суд призначив Сергію Кисельову два роки і три місяці ув’язнення.

Суд Мюнхена засудив племінника російського телеведучого Дмитра Кисельова, Сергія, до двох років і трьох місяців ув'язнення за підготовку до участі в бойових діях на Донбасі.

Про це повідомляє RTVI.

Як зазначається, родичу пропагандиста інкримінували підготовку тяжкого злочину, що загрожує державній безпеці, і порушення закону про зберігання зброї. За це йому загрожувало до 10 років позбавлення волі.

За даними слідства, у серпні 2014 року Сергій Кисельов пройшов вишкіл у таборі під Петербургом, де вчився поводитися зі зброєю, і збирався їхати на Донбас. На підтвердження були продемонстровані фото, на яких він зображений з бойовиками "Імперського легіону" та отримує медаль.

Своєю чергою його адвокат запевняв, що немає жодного знімка, де Кисельов бере безпосередню участь в самій воєнізованій підготовці.

Сам Кисельов частково визнав провину, підтвердив, що був на Донбасі, але запевнив, що нікого не вбивав. Під час винесення вироку з нього зняли звинувачення в порушенні закону про контроль над зброєю, бо це, на думку судді, все одно сильно б не вплинуло на сукупність покарання.

Племінника пропагандиста РФ Кисельова судять у Німеччині

Племінника пропагандиста РФ Кисельова судять у Німеччині

Зауважимо, справу проти Сергія Кисельова порушили після інтерв'ю його дядька, яке вийшло навесні 2016 року. Дмитро Кисельов розповів, що його племінник поїхав воювати добровольцем і брав участь у боях "десь під Горлівкою".

Нагадаємо, за даними німецької прокуратури, військову підготовку племінник російського пропагандиста Дмитра Кисельова Сергій проходив у серпні 2014 року і при цьому мав автомат Калашникова і пістолет. У мережі залишилися фотографії, зроблені, очевидно, впродовж навчання. Сергій, який є священником Московського Патріархату, без ряси і хреста позує на тлі прапору "Імперського регіону" - батальйону, який називає себе "православним бойовим братством", що відстоює інтереси російського народу на всіх фронтах. Якщо вірити його родичу, в Україні піп Сергій воював 4 місяці. Після цього знову вдарився в православ'я – їздив на Афон та до святинь у Болгарії. Там його 2018 року заарештували і депортували до Німеччини. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація