По Саудівській Аравії випустили сім балістичних ракет: є загиблий та поранені

По Саудівській Аравії випустили сім балістичних ракет: є загиблий та поранені

Хусит. Ілюстрація / Фото: Reuters

Ракети були перехоплені та знищені військово-повітряними силами Саудівської Аравії.

Повстанці-хусити здійснили запуск низки балістичних ракет з території Ємену у напрямку Саудівської Аравії.

Унаслідок нападу загинула одна особа, ще двоє отримали поранення, передає DW.

Зазначається, що загалом протягом неділі, 25 березня, хусити випустили у напрямку саудівської території сім балістичних ракет. Усі вони були перехоплені та знищені військово-повітряними силами Саудівської Аравії.

Своєю чергою, уламки однієї з ракет впали на території житлового кварталу у столиці країни Ер-Ріяді, внаслідок чого одна людина загинула і ще двоє отримали поранення. Загиблий та постраждалі є громадянами Єгипту.

Нагадаємо, у грудні минулого року протиракетні сили Саудівської Аравії збили ракету підтримуваних Іраном єменських повстанців-хуситів, націлену на королівський палац Аль-Ямама у Ер-Ріяді, де тривала зустріч саудівських лідерів. Проіранські хусити заявляли, що ракета дійсно була направлена на королівський палац. За їхніми словами, це початок нової сторінки у конфлікті між Саудівською Аравією та єменськими повстанцями.

Як відомо, конфлікт у Ємені триває з 2015 року. З того часу у боротьбі між коаліцією Саудівської Аравії та повстанцями загинули близько 10 тисяч осіб. Ще 2 мільйони осіб були змушені покинути країну. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація