Побитий у Польщі українець прийшов до тями і його життю нічого не загрожує - консул

Побитий у Польщі українець прийшов до тями і його життю нічого не загрожує - консул

Побитий у Польщі українець прийшов до тями і його життю нічого не загрожує - консул

Фото: pixabay.com

Нападник поки що не встановлений і не затриманий.

Життю побитого у Польщі 52-річного тернопільчанина нічого не загрожує.

Про це повідомила керівник консульського відділу посольства України у Варшаві Світлана Криса, передає Укрінформ.

"Зараз життю пана Миколи ніщо не загрожує: напередодні проведено операцію, він прийшов до свідомості, перебуває далі на лікуванні. Лікарі ще не дають згоду на його прослуховування в якості свідка. Однак, як тільки це стане можливим, поліція і прокуратура зможуть взяти у нього свідчення",- сказала вона.

Інформація, поширена у ЗМІ, що чоловіка побили битами кілька поляків, не підтвердилася. Посольство України отримало офіційну відповідь від місцевої прокуратури, в якій повідомляється, що за фактом побиття українця відкрито кримінальну справу, але особу нападника і його громадянство поки не встановлено.

Прокуратура опитала двох інших українців, які були поряд з постраждалим у той день на вулиці, однак їхні свідчення відрізняються, що не дає змоги встановити особу, яка напала на чоловіка. Тож польські правоохоронці чекають, коли постраждалий буде у такому стані, щоб його можна було опитати.

Нагадаємо, 52-річного тернопільчанина побили у містечку Ґлоскув поблизу Варшави 3 травня. За даними місцевих ЗМІ, група невідомих начебто побила чоловіка бейсбольними битками. Унаслідок цього він потрапив до лікарні з проломленим черепом і відкушеним язиком. Під час інциденту у нього стався епілептичний напад. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація