"Подарунок" до річниці Трампа. Американський уряд припинив роботу

"Подарунок" до річниці Трампа.  Американський уряд припинив роботу

Фото: Reuters

Причиною "шатдауну" стала відсутність фінансування.

Напередодні річниці з дня інавгурації президента США Дональда Трампа федеральні відомства США припинили роботу.

Причиною "шатдауну" стала відсутність фінансування, повідомляє Reuters.

Передають, що Конгрес США не зумів прийняти федеральний американський бюджет до опівночі 20 січня за місцевим часом (7:00 за київським часом). Оскільки саме у цей час закінчувався термін дії нинішнього тимчасового закону про фінансування уряду, федеральні міністерства США та відомства були змушені припинити роботу.

Наразі працівники держорганів, які не виконують надзвичайних завдань, будуть змушені піти у тимчасові неоплачувані відпустки.

Утім, "основні" працівники, які займаються питаннями держбезпеки, будуть продовжувати працювати.

Це близько 1,3 мільйонів працівників, зокрема військовослужбовці, які мають працювати навіть до відновлення фінансування.

Слід зауважити, що "шатдаун" не є рідкістю у США.

Останній раз уряд США припиняв роботу 2013 року з тої ж причини. Тоді, через бюджетну кризу уряд США частково призупиняв роботу на 16 днів.

За президентства Джимі Картера закриття відбувалося майже щорічно, передає AP.

Нагадаємо, що проект закону про тимчасове фінансування уряду вже пройшов затвердження в Палаті представників. Але у Сенаті демократична меншість має здатність блокувати його просування, головним чином через обмеження адміністрацією Трампа деяких програм, у тому числі, програми захисту неповнолітніх мігрантів.

Додамо, що президент Трамп ще восени прийняв рішення про припинення цієї програми, яка дозволяла залишатися в США особам, які в неповнолітньому віці прибули в Америку нелегальним шляхом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація