Подякував і пообіцяв мовчати: теракт у Нью-Йорку прокоментував коп, який зупинив убивцю

Подякував і пообіцяв мовчати: теракт у Нью-Йорку прокоментував коп, який зупинив убивцю

Фото: ТСН

Офіцер поліції наголосив, що всього лиш виконав свою роботу.

Терориста в Нью-Йорку зупинив поліцейський Раян Неш, який випадково опинився поряд, бо працював на виклику в сусідній школі. Почувши про наїзд, коп вибіг на вулицю, відкрив вогонь і поранив нападника, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Тепер поліцейський ніяковіє від уваги та просить не вважати його якимось особливим. "Ми просто виконуємо свою роботу, як і тисячі офіцерів, які роблять це щодня. Я розумію важливість ролі, яку ми зіграли, і вдячний за визнання, але надалі не робитиму ніяких публічних заяв", - заявив офіцер поліції Нью-Йорка.

Організатор теракту в Нью-Йорку може загрожувати смертна кара

Організатор теракту в Нью-Йорку може загрожувати смертна кара

Тим часом пораненого у живіт терориста, 29-річного вихідця з Узбекистану Сайфуллаха Саїпова, доправили до суду, де він зізнався, що задоволений скоєним, а на теракт його надихнула пропаганда угруповання "Ісламська держава". Виявилося, що напад чоловік планував два місяці, а Гелловін обрав, бо на свято на вулиці вийде більше людей. Американські прокурори кажуть, що тепер Саїпову може загрожувати смертна кара. За це покарання вже виступив і президент США Дональд Трамп.

Нагадаємо, у вівторок, 31 жовтня, чоловік за кермом орендованого пікапа виїхав на велосипедну доріжку в Мангеттені в Нью-Йорку і почав збивати велосипедистів і пішоходів, які траплялися йому на шляху. Потім нападник був поранений і затриманий. Напад розслідується як теракт. В результаті нападу загинули 8 осіб: шестеро з них на місці події, ще двоє померли в лікарні. Ще 11 осіб отримали поранення, їх життю нічого не загрожує. Українців серед жертв і постраждалих немає. Нападникам виявився 29-річний виходець з Узбекистану Сайфуллах Саїпов. У вантажівці, яку нападник використовував для злочину, знайшли записку, в якій він заявляє, що здійснює теракт в ім'я "Ісламської держави".

Кореспондент ТСН Катерина Федорченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація