Поклонська назбирала 13 коробок звернень проти фільму "Матильда" про царя Миколу ІІ

Поклонська назбирала 13 коробок звернень проти фільму "Матильда" про царя Миколу ІІ

Фото: Getty Images

Одіозний політик вважає, що фільм ображає почуття вірян.

"Депутат" нелегітимної Держдуми РФ Наталія Поклонська зібрала підписи 37 депутатів і 100 тисяч звернень громадян Росії проти фільму "Матильда" Олексія Учителя і направила їх до МВС, Генпрокуратури й Міністерства культури РФ.

Про це Поклонська повідомила ТАСС.

Поклонська направила до відомств депутатський запит про вжиття заходів та "недопущення образи релігійних почуттів вірян і осквернення православних святинь сюжетною лінією фільму "Матильда".

"Додатком до цього питання я направила 100 тисяч звернень і підписів громадян про образу їхніх почуттів, а також інформацію Рахункової палати РФ, Фонду кіно, звернення священнослужителів, які представляють офіційну позицію Російської православної церкви", – пояснила "депутат".

Поклонська уточнила, що запит підписали представники комітету оборони Держдуми, заступники голів 11 комітетів палати і депутати, що представляють інтереси Криму і Севастополя, Петербурга, Чечні, Кемеровської області, Тамбова, Орловської області, Пермі, Казані, Волгограда, Підмосков'я, Самарської області і деяких інших регіонів.

Церква відреагувала на слова Поклонської про бюст Миколи Другого

Церква відреагувала на слова Поклонської про бюст Миколи Другого

За словами політика, сто тисяч звернень вона направила в 13 коробках. 

Наталя Поклонська вже кілька місяців виступає з критикою фільму Олексія Учителя і просить наглядові органи перевірити кінокартину. Разом з нею проти "Матильди" висловилися члени православних організацій. На матчі "Спартака" і "Локомотива" проти кінокартини виступили вболівальники обох команд. Вони розтягнули банери "За віру, царя и Отечество. Учитель, руки геть від російського царя!"

Нагадаємо, півроку тому Наталія Поклонська направила запит до російської Генпрокуратури з вимогою перевірити сценарій фільму "Матильда. Таємниця дому Романових". На її думку, "автори картини, прикриваючись словами про свободу творчості, крім усього іншого, грубо порушують право на недоторканність приватного життя государя Миколи Олександровича Романова і Його Сім'ї". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація