"Поліцейська нова держава Путіна": кремлівський ідеолог Сурков розповів, на чому будується сучасна Росія

"Поліцейська нова держава Путіна": кремлівський ідеолог Сурков розповів, на чому будується сучасна Росія

Фото: Associated Press

За його словами, громадськість в РФ довіряє лише "першій особі".

Головний ідеолог Кремля, радник президента Росії та куратор терористичних "Л/ДНР" Владислав Сурков розповів, що "нова держава Путіна" ґрунтується на "глибокому народові", який не піддається аналізу західних експертів, а довіряє винятково "першій особі".

Про це він написав у своїй статті "Довга держава Путіна", яка опублікована на сайті "Независимой газеты".

За словами Суркова, сучасна Росія лише розпочинає своє існування зі своїми власними цінностями, на противагу Заходу.

"Велика політична машина Путіна тільки набирає обертів і налаштовується на довгу, важку і цікаву роботу. Вихід її на повну потужність далеко попереду, так що і через багато років Росія все ще буде державою Путіна, подібно до того як сучасна Франція досі називає себе П'ятою республікою де Голля", - пише радник російського президента.

Він також підкреслює, що ті речі, які у своєму державному управлінні впроваджує Росія, є незрозумілими для західних громадян, а тому вони звинувачують РФ у втручанні в вибори та референдуми, але насправді – "Росія втручається у їхній мозок".

"Наша система, як і взагалі наше все, має, звичайно, не витонченіший, зате чесніший вигляд. І хоча далеко не для всіх слово "чесніше" є синонімом слова "краще", воно не позбавлене привабливості. Держава у нас не ділиться на глибинне і зовнішнє, вона будується повністю, усіма своїми частинами і проявами назовні. Найбільш брутальні конструкції його силового каркаса йдуть просто по фасаду, не прикриті якимись архітектурними надмірностями. Бюрократія, навіть коли хитрує, робить це не дуже ретельно, як би виходячи з того, що "все одно всі все розуміють", - зазначає Сурков.

Після цього він виправдовує використання сили в Росії та називає військово-поліцейські функції найважливішими.

"Висока внутрішня напруженість, пов'язана з утриманням величезних неоднорідних просторів, і постійне перебування в гущі геополітичної боротьби роблять військово-поліцейські функції держави найважливішими і вирішальними. Їх традиційно не ховають, а навпаки, демонструють… Нікому було драпувати правду ілюзіями, сором'язливо засовуючи на другий план і ховаючи глибше іманентну властивість будь-якої держави - бути знаряддям захисту і нападу", - говорить кремлівський ідеолог.

Наостанок Сурков підкреслює, що Росія будується на наявності "глибинного народу", який підтримує та повністю довіряє "лише першій особі".

"Уміння чути і розуміти народ, бачити його наскрізь, на всю глибину і діяти відповідно - унікальна і головна чеснота держави Путіна. Воно адекватно народу, побіжно йому, а отже, не схильне до руйнівних перевантажень від зустрічних течій історії. Отже, воно ефективне і довговічне... Сучасна модель російської держави починається з довіри і на довірі тримається. В цьому її корінна відмінність від моделі західної, яка культивує недовіру і критику. І в цьому її сила", - зазначає радник російського президента.

Нагадаємо, у квітні 2018 року Сурков спрогнозував Росії сотні років "геополітичної самотності". За його словами, 2014 рік – рік анексії Криму – був переламним. Саме цього року Росія припинила "багаторазові і безплідні спроби" стати частиною західної цивілізації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація