Поліція Малайзії заявила про втечу ще чотирьох підозрюваних у вбивстві брата Кім Чен Ина

Поліція Малайзії заявила про втечу ще чотирьох підозрюваних у вбивстві брата Кім Чен Ина

Фото: Reuters

Ймовірно причетні до вбивства Кім Чон Нама втекли в день інциденту.

Малайзійська поліція повідомила в неділю, 19 лютого, що ще чотири північнокорейські підозрювані перебувають в розшуку у зв'язку з убивством зведеного брата лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.   

При цьому в поліції додали, що вони втекли з країни в день вбивства Кім Чон Нама. Про це повідомляє Reuters.

Ці чотири громадянини КНДР мають звичайні, а не дипломатичні паспорти, наголосили в поліції. Однак, поки що говорити про їхню причетність до уряду Північної Кореї рано.

За даними малайзійської поліції, мова йде про чотирьох чоловіків у віці 33, 34, 55 і 57 років. Вони приїхали до країни в різний час в період від 31 січня до 7 лютого, проте вже залишили Малайзію.

"Вони залишили країну в той же день, коли стався інцидент", — сказав заступник керівника національної поліції Малайзії Нур Рашид Ібрахім, передає ТАСС.

"Причина смерті ще не відома. Ми чекаємо (результатів) токсикологічної експертизи", — також додав він.

Відзначимо, що в справі про вбивство поліція Малайзії в п'ятницю, 17 лютого, арештувала одного громадянина КНДР.

Крім того, також було арештовано двох жінок — індонезійку та жінку з в'єтнамськими проїзними документами. Водночас було затримано ще одного громадянина Малайзії.

Нагадаємо, Кім Чон Нам загинув у понеділок, 13 лютого, після нападу в міжнародному аеропорті Куала Лумпур, що в столиці Малайзії. Звідти він збирався летіти до Макао, спеціального адміністративного району Китаю. 45-річний Кім Чон Нам півтора десятка років прожив під захистом Китаю.

Чиновники Південної Кореї та США заявили, що Кім Чон Нам був вбитий північнокорейськими агентами. За даними розвідки, йому вкололи в тіло голку з отрутою.

Правоохоронці затримали четвертого підозрюваного у вбивстві Кім Чон Нама

Правоохоронці затримали четвертого підозрюваного у вбивстві Кім Чон Нама

Повʼязані теми:

Наступна публікація