Поліція Мальти встановила організаторів резонансного вбивства журналістки – ЗМІ

Поліція Мальти встановила організаторів резонансного вбивства журналістки – ЗМІ

Фото: Reuters

Вона розслідувала корупційні схеми топ-політиків.

Слідчі мальтійської поліції встановили групу організаторів резонансного вбивства журналістки Дафни Каруани Галіції, яка розслідувала корупційні схеми політиків, у жовтні минулого року.

Про це виданню Times of Malta розповіло джерело у поліції.

За його словами, слідчі визначили групу осіб із "двох або більше" мальтійців, які безпосередньо організовували вбивство журналістки.

У поліції також зазначили, що наразі слідство перебуває у "дуже просунутій стадії", однак поки невідомо, скільки ще воно триватиме. На думку слідчих, підозрювані в організації вбивства мали різні мотиви, однак об’єдналися і найняли трьох чоловіків, які і підклали вибухівку до автомобіля журналістки.

Нагадаємо, 16 жовтня 2017 року на Мальті підірвали автомобіль журналістки Дафни Каруани Галіції, яка була автором розслідувань корупції в рамках проекту Panama Papers. В результаті вибуху журналістка загинула.

Каруана Галіція брала участь в розслідуванні "Панамського архіву", який розкрив власників офшорних компаній в усьому світі. У розслідуванні Галіції йшлося про те, що дружина прем'єр-міністра Мальти Джозефа Муската Мішель імовірно володіє офшорною компанією, яка отримувала гроші від компанії, пов'язаної з дочкою президента Азербайджану Ільхама Алієва. Після публікації цього розслідування на Мальті були призначені дострокові вибори, але Джозеф Мускат їх виграв.

На Мальті підірвали автомобіль з журналісткою всередині, яка розслідувала "панамську справу"

На Мальті підірвали автомобіль з журналісткою всередині, яка розслідувала "панамську справу"

Повʼязані теми:

Наступна публікація