Поліція встановила особу терориста-смертника, який скоїв атаку в Манчестері - Мей

Поліція встановила особу терориста-смертника, який скоїв атаку в Манчестері - Мей

Фото: Reuters

Нападник діяв самостійно, однак невідомо, чи допомагав йому хтось у підготовці теракту.

Британська поліція та служби безпеки встановили особу терориста-смертника, який підірвався на концерті Аріани Гранде у Манчестері, вбивши 22 людей. Про це у вівторок, 23 травня, повідомила прем'єр-міністр країни Тереза Мей, передає Reuters.

Виступаючи перед своєю резиденцією на Даунінг-стріт, 10, Мей заявила, що влада не готова оголосити особу зловмисника. Також вона повідомила, що нападник скоїв атаку один, утім поки що неясно, чи допомагали йому інші особи в підготовці.

Крім того, прем'єр-міністр заявила, що рівень терористичної загрози в країні підвищуватися не буде, але він залишається істотним, можливість здійснення теракту залишається вкрай високою.

Також, за її словами, серед загиблих і постраждалих є багато дітей і молодих людей. Терорист спеціально вибрав таке місце. Наразі життя багатьох поранених під загрозою.

Тереза Мей заявила, що вибух на концерті у Манчестері був одним з найжахливіших терористичних нападів у Британії та найбільшим на півночі Англії.

Прем'єр-міністр закликала людей допомагати розслідуванню, надаючи поліції усю відому інформацію.

Нагадаємо, у британському місті Манчестер у понеділок, 22 травня, о 22:35 за місцевим часом на стадіоні пролунав вибух одразу після завершення концерту співачки Аріани Гранде. За свідченнями очевидців, епіцентр був у фойє концертного комплексу одразу у натовпі людей, які залишали захід.

Слідчі та правоохоронці переконані, що вибух на "Манчестер-Арені" був терактом. За останніми даними, внаслідок вибуху загинуло 22 людини.  

Як Британія відреагувала на жахливий теракт в Манчестері

Як Британія відреагувала на жахливий теракт в Манчестері

Повʼязані теми:

Наступна публікація