Поліція знайшла пляшку від "Новачка" у будинку отруєного ним британця

Поліція знайшла пляшку від "Новачка" у будинку отруєного ним британця

Фото: Reuters

Ймовірний речовий доказ відправили на додаткову експертизу.

Британська поліція знайшла в Еймсбері пляшку, в якій зберігалася нервово-паралітична отрута "Новачок"

Про це повідомляє Reuters.

Правоохоронці проводили обшук у будинку постраждалого в Еймсбері від отруєння "Новачком" британця Чарлі Роулі. Там вони знайшли маленьку пляшку, в якій зберігалася отруйна речовина, яка й могла бути причиною смерті жінки й отруєння самого Роулі.

Поліція відправила ймовірний речовий доказ для проведення більш детальної експертизи, яка має вказати, чи пов'язаний цей випадок з отруєнням екс-розвідника Сергія Скрипаля.

"Це, безумовно, значний і позитивний розвиток подій. Проте ми не можемо гарантувати, що речовини більше ніде не залишилося", - заявили у департаменті поліції з боротьби з тероризмом.

Нагадаємо, 4 липня в Британії двох чоловік знайшли у непритомному стані у місті Еймсбері. Як з'ясувалося, вони отруїлися в результаті дії нервового агента "Новачок", раніше використаного проти екс-розвідника Сергія Скрипаля. Згодом спецслужби Великобританії встановили особи підозрюваних у токсичному напад на екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Їх імена не розголошують, однак вважають, що вони пов'язані з Кремлем.

Британка Дон Стерджесс, яка постраждала від нервово-паралітичної речовини у Еймсбері, в ніч на понеділок, 9 липня, померла в лікарні.

У Міністерстві оборони Великої Британії вже звинуватили у новому інциденті Росію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація