Політтехнолог розповів, чому Путін прагне ввести російських миротворців на Донбас

Політтехнолог розповів, чому Путін прагне ввести російських миротворців на Донбас

Фото: Reuters

Путін взагалі не стратег, а тактик.

Експерт розповів, якою є концепція Кремля щодо Донбасу.

Про це в інтерв'ю ТСН.ua розповів російський політтехнолог Станіслав Бєлковський.

"Путін взагалі не стратег, а тактик. На тактичному рівні він задоволений. Мінські угоди є фейком. Стратегічно це все потрібно для того, щоб примусити Захід до переговорів про "кохання". Це у нього не виходить, але тактично Путін задоволений тим, що відбувається, тому що Мінські угоди базуються на завідомо нездійсненних пунктах, в першу чергу про визнання особливого конституційного статусу ОРДЛО та проведення в цих районах виборів за українськими законами. Погодьтеся, неможливо собі уявити українські вибори в цих місцях, де беруть участь "Блок Порошенко", "Батьківщина" і так далі", - заявив Бєлковський.

Також він пояснив, чому Кремль жадає ввести російських миротворців на територію Донбасу.

"Ще одна складова частина цієї доктрини в тому, щоб "ДНР" і "ЛНР" були визнані сторонами переговорів. Путін сказав, що миротворців можна вводити лише за згодою всіх сторін. Під сторонами мається на увазі в тому числі "ДНР" і "ЛНР". Тим самим Путін хоче закріпити уявлення і розуміння, що Росія не є стороною конфлікту, це громадянська війна в Україні, а Росія тільки зовнішній модератор і можливий спонсор світу, не більше того", - зауважив російський політтехнолог.

Нагадаємо, Путін заявив, що підтримує введення миротворців ООН на територію окупованої Донбасу, проте ці сили повинні знаходитися тільки на лінії розмежування.

У МЗС підкреслили, що Путін своєю заявою хоче спотворити ідею миротворчої місії і уявити агресію на Донбасі внутрішнім конфліктом України. Також дипломати нагадали, що раніше голова України Петро Порошенко офіційно направив в ООН звернення про розгортання миротворчої операції, проте Росія як держава-агресор постійно саботувала пропозиції України, відмовляючись розглядати звернення в РБ ООН і навіть стверджувала, що звернення не було.

Путін запропонував "миротворчий" план, що може офіційно розмістити військових РФ на Донбасі

Путін запропонував "миротворчий" план, що може офіційно розмістити військових РФ на Донбасі

Порошенко планує у найближчі місяці представити на Генеральній асамблеї ООН ідею введення миротворчої місії на Донбас. Під час попередніх телефонних переговорів лідерів держав "нормандського формату" він наголосив на необхідності впровадження її на Донбасі.

Росія передала в Організацію Об'єднаних Націй проект резолюції про розміщення миротворчої місії на Донбасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація