Польща оголосила склад нового кабміну, Качинський став віцепрем'єром без портфеля

Польща оголосила склад нового кабміну, Качинський став віцепрем'єром без портфеля

Фото: Associated Press

Склад нового уряду має затвердити президент Польщі, очікується, що це станеться наступного вівторка.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький представив склад нового уряду, про формування якого домовилася правляча коаліція "Об’єднані праві".

Про це 30 вересня повідомляє Onet.

До складу уряду увійшов голова правлячої польської партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський, який став віцепрем'єр-міністром без портфеля, головою комітету з питань безпеки.

"Я хотів би наголосити на присутності в уряді Ярослава Качинського, президента ПіС, на посаді віцепрем'єр-міністра, що стане великим зміцненням нашого уряду", — сказав Моравецький.

Зазначимо, що Ярослав Качинський повертається до польського кабінету міністрів через 13 років. Він очолював уряд у 2006-2007 роках, після чого не працював у ньому, хоча його партія перемогла на виборах 2015 року.

Окрім Качинського серед нових облич в уряді Польщі — Ярослав Говін (віцепрем'єр та міністр розвитку), Гжегож Пуда (міністр сільського господарства), Пшемислав Чарнек (міністр освіти та науки, раніше це були два окремих відомства), Міхал Цеслак (міністр у канцелярії прем'єр-міністра з питань місцевого самоврядування).

Кількість міністрів у новому уряді скоротилася з 20 до 14.

Нагадаємо, 26 вересня урядова консервативна коаліція в Польщі на чолі з партією "Право і справедливість" (ПіС) подолали внутрішню кризу, яка загрожувала розпадом альянсу. Лідери трьох партій підписали нову коаліційну угоду щодо подальшого співробітництва. Угода була підписана лідером ПіС Ярославом Качинським, а також головами молодших партнерів по коаліції: Збігнєвом Зьобро з "Солідарної Польщі" та Ярославом Говіним із "Порозуміння". Угода розрахована на три роки — до наступних парламентських виборів. 

У Польщі виборча комісія оголосила результати президентських виборів: переміг Анджей Дуда

У Польщі виборча комісія оголосила результати президентських виборів: переміг Анджей Дуда

Повʼязані теми:

Наступна публікація