Польща вважає недоречною присутність Путіна на річниці початку Другої світової війни

Польща вважає недоречною присутність Путіна на річниці початку Другої світової війни

Фото: Associated Press

У Варшаві чекають на приїзд Меркель і Трампа.

Польща не запросила президента Росії Володимира Путіна на заходи, присвячені 80-й річниці початку Другої світової війни.

Про це повідомив віце-прем'єр Польщі Яцек Сасін, передає Polskie Radio.

"Було б недоречно відзначати річницю збройної агресії проти Польщі за участю лідера, який сьогодні діє таким чином по відношенню до сусіда", — сказав він.

При цьому Варшава розраховує на приїзд федеральної канцлерки Німеччини Ангели Меркель і президента США Дональда Трампа.

Сасін зазначив, що участь Трампа у заходах ще не підтверджена, але "з високим ступенем впевненості можна сказати, що візит відбудеться". На питання про присутність Меркель віце-спікер сказав: "Ми оптимісти в цьому питанні".

Нагадаємо, ще в березні стало відомо, що російського президента Володимира Путіна не запросили до Польщі на урочисті заходи, присвячені 80-річчю початку Другої світової війни. У Варшаві пояснили, що Польща буде відзначати річницю з країнами, з якими тісно співпрацює на основі дотримання міжнародного права, поваги суверенітету держав і їхньої територіальної цілісності.

Участь в урочистих заходах візьмуть члени Євросоюзу, НАТО та країн Східного партнерства: Білорусь, Молдова, Україна, Вірменія, Азербайджан, Грузія.

Перша хвилина миру: в Україні вшанували загиблих у Другій світовій війні

Перша хвилина миру: в Україні вшанували загиблих у Другій світовій війні

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація