Польська поліція опублікувала фото вандала, який спаплюжив будівлю консульства України в Ряшеві

Оприлюднене фото має допомогти польським правоохоронцям затримати вандала.

Поліція Підкарпатського воєводства Польщі опублікувала фото особи, яка здійснила акт вандалізму, розмалювавши червоною фарбою почесне консульство України в Ряшеві.

Оприлюднене фото має допомогти польським правоохоронцям затримати вандала, пише поліція Підкарпатського воєводства

“Ми оприлюднюємо фото зловмисника. Осіб, хто бачив чи впізнають на фото чоловіка, просимо сконтактуватися з відділом по боротьбі з футбольним хуліганством міської комендатури поліції в Ряшеві”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що місцева поліція під наглядом районної прокуратури міста з'ясовує обставини справи щодо відкритих закликів до ненависті на національному ґрунті.

Нагадаємо, у місті Ряшів, що на півдні Польщі, вандали нанесли написи червоною фарбою на будівлю почесного консульства України. Зокрема, на будинку консульства польською мовою написали: "Україна - ОУН-УПА", "Waffen SS Galitzien", біля герба України намалювали шибеницю і напис Raus (з німецької "геть" – Ред.), свастику і напис російською "нет". 

Пізніше посольство України в Польщі направило дипломатичну ноту польському МЗС через написи на будівлі українського консульства в Ряшеві

Повʼязані теми:

Наступна публікація