Поля кактусів і перевезення на мулах. Reuters показало процес виготовлення текіли

Поля кактусів і перевезення на мулах. Reuters показало процес виготовлення текіли

Текілу виготовляють у Халіско, Мексика / Фото: Reuters

Сировину для "вогняної води" збирають вручну.

Агентство Reuters показало, як у штаті Халіско на заході Мексики відбувається виготовлення текіли.

Агаву – кактуси, з яких роблять алкогольний напій, вирощують цілими полями. Прибирають їх руками і везуть на склади за допомогою мулів. Переганяють кактуси джимадори – фахівці у цій справі, які передають свої навички через покоління.

"Я дуже пишаюсь тим, що працюю джимадором, ми перші в ланцюгу промисловості текіли, без нас текіли не було", - розповів журналістом фермер Маріо Перес.

За його словами, раніше професія джимадора була престижною. Тепер же таких людей вважають звичайними робітниками, тому молодь не завжди охоче долучається до обробки та збору агави. Готують з неї не лише текілу, а й інші алкогольні напої - мескаль та пульке. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація