Полювання на "Хворобу Х" у Конго: Центр здоров'я спростовує виникнення нової недуги

Полювання на "Хворобу Х" у Конго: Центр здоров'я спростовує виникнення нової недуги

Фото: Associated Press

У регіональному офісі ВООЗ в Африці також зазначають, що причин для занепокоєння немає.

У Центрі громадського здоров'я спростовують виявлення нових хвороб чи вірусів у ДР Конго, про які повідомляли деякі ЗМІ.

Про це повідомили на сайті ЦГЗУ 6 січня.

Зазначається, що Джерелом для поширення неправдивої інформації стала стаття, що була опублікована 22 грудня в CNN до документального фільму "The Coming Contagion" ("Прийдешнє зараження") про ризики появи нових хвороб через вирубку тропічних лісів у Демократичній Республіці Конго та торгівлю дикими тваринами.

Як зазначається в статті — пацієнтка з захворюванням із вираженим геморагічним синдромом можливо є нульовою пацієнткою "Хвороби Х", проте дана гіпотеза в статті не підтверджується.

"Згадана "Хвороба Х" — це гіпотетична назва можливого спалаху, який, як непокояться вчені та та експерти в галузі охорони здоров’я, може призвести до серйозних захворювань у всьому світі. Всесвітня організація охорони здоров’я включила "Хворобу X" до глобального переліку захворювань і патогенів, які мають пріоритет для досліджень та розробок у контексті надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров’я", - йдеться в повідомленні.

У регіональному офісі ВООЗ в Африці зазначають, що причин для занепокоєння немає. Жодних згадок, окрім цієї статті, про хворобу немає.

Зазначимо, що "Хвороба Х" на сьогодні є гіпотетичною - спалаху якої, на думку ВООЗ, бояться вчені та експерти у галузі охорони здоров'я, і що може призвести до серйозних захворювань у всьому світі. У Африці фіксують випадки хвороби, симптомами схожої на Еболу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація