Помічниця Пенса, яка чула розмову Трампа із Зеленським, вирішила звільнитися - CNN

Помічниця Пенса, яка чула розмову Трампа із Зеленським, вирішила звільнитися - CNN

Фото: Офіс президента України

Вільямс перейде на роботу до Центрального командування Збройних сил.

Помічниця віце-президента США Майкла Пенса у справах Європи й Росії Дженніфер Вільямс вирішила залишити свою посаду, повідомляє CNN.

Вільямс серед інших чула телефонну розмову президента України Володимира Зеленського та його американського колеги Дональда Трампа.

"Дженніфер Вільямс, співробітниця Держдепартаменту, прикомандирована до офісу віце-президента, в письмовій формі направила прохання про дострокове звільнення з посади. Спочатку планувалося, що Вільямс піде в кінці березня. Офіс віце-президента розглядає це прохання", - цитує видання слова керівника апарату співробітників віце-президента Марка Шорта.

За його словами, Вільямс перейде на роботу до Центрального командування Збройних сил (СЕНТКОМ) на два місяці раніше запланованого терміну.

Шорт, як стверджує CNN, не заперечував, що рішення Вільямс швидше перейти до СЕНТКОМ обумовлено її роллю в ситуації навколо липневої розмови Зеленського і Трампа, яка стала відправною точкою для запуску процедури імпічменту Трампа.

Вільямс в листопаді минулого року давала свідчення на слуханнях в спеціальному комітеті з розвідки Палати представників Конгресу, заявивши, що сприйняла прохання Трампа почати в Україні розслідування як "незвичайне і неналежне".

Під час свідчень в Конгресі Вільямс також зазначала, що прохання Трампа пролило світло на його мотиви заморозити військову допомогу Україні.

Свідчення Джона Болтона у США можуть змінити хід процесу імпічменту Трампа

Свідчення Джона Болтона у США можуть змінити хід процесу імпічменту Трампа

25 вересня Білий дім опублікував стенограму телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським. Глави держав обговорювали сина колишнього віцепрезидента Джо Байдена – прямого конкурента Трампа на наступних виборах президента США. Це викликало скандал, який призвів до запуску імпічменту американського президента.

Палата представників Конгресу США проголосувала більшістю за оголошення імпічменту президенту Дональду Трампу. Вона затвердила дві статті звинувачення: зловживання владою (підтримали 230 конгресменів, проти – 197) і перешкоджання роботі Конгресу (за 229, проти – 198).

У січні 2020 року справу почав розглядати Сенат США. Процедура має вигляд судового процесу, у якому сенатори стають присяжними, а члени палати представників – стороною обвинувачення. Після цього відбувається голосування. Якщо дві третини сенаторів голосують "за" – президента відсторонюють від посади.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація