Помилка стилю Меланії та образ "мачо" Трампа: українські дизайнер і дипломат прокоментували зустріч президентів у Вашингтоні

Помилка стилю Меланії та образ "мачо" Трампа: українські дизайнер і дипломат прокоментували зустріч президентів у Вашингтоні

Фото: Reuters

До розмов Трампа і Макрона була прикута увага всього світу.

Візит президента Франції Емануеля Макрона з дружиною до Вашингтона запам’ятається не так політичними рішеннями, як світськими обговореннями, котрі спричинили одяг і поведінка Дональда Трампа, його дружини та гостей. У ЗМІ та інтернеті жваво міркують про те, чому Меланія Трамп обрала такий дивний капелюх і як американські феміністки переживуть старомодний європейський звичай цілування жіночих рук, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Зустріч перших леді одразу назвали дуеллю американської та французької моди – Майкл Корс проти Луї Віттон. Сліпучо білий колір костюмів та короткі спідниці обох жінок дав зрозуміти, що це двобій без компромісів. "Для мене, звісно ж, Бриджит перемогла, тому що вона не зробила жодної помилки у своєму образі. Навіть попри те, що їй уже добре за 60, в неї дуже красиві ноги. Хоча, в принципі, жінкам у її віці коліна показувати неможна, але їй можна. Їй можна все, тому що їй личить усе", - зізнався український дизайнер Андре Тан.

Користувачі Інтернету порівнюють образи та поведінку Меланії Трамп і Бріджин Макрон

Користувачі Інтернету порівнюють образи та поведінку Меланії Трамп і Бріджин Макрон

Меланія Трамп свій образ доповнила екстравагантним білосніжним капелюхом. Пліткарі у соцмережах укотре поглузували зі стилю першої леді США, порівнявши цей образ з головним убором серіального "Молодого Папи". Тан згоден із тим, що цей елемент гардеробу був недоречним. "Усе зіпсував насправді капелюх. Прибрати капелюха – і все було б ідеально. Це було недоречно навіть з точки зору протоколу. По-перше, вона не королева Англії. По-друге, вона всю увагу взяла на себе, що є неповагою відносно гостей", - вважає дизайнер.

Капелюх заважав Меланії цілуватись, коли того вимагав протокол. Помітивши не зовсім успішні спроби її чоловіка підсунутись під капелюх для поцілунку, Емануель Макрон зробив висновки й елегантно поцілував їй руку. Взяти дружину за руку Трампу теж вдалось не з першої спроби – журналісти помітили, як під час вітання подружжя Макронів у Вашингтоні Меланія знову висмикувала пальці, уникаючи фізичного контакту з чоловіком. А той натомість обдарував бурею обіймів свого французького коллегу та навіть турботливо почистив костюм Макрона, не забувши повідомити світ, що це не банальна пилюка, а саме лупа. У відповідь Трамп також дістав порцію чоловічих поцілунків та поплескування по плечу. "Звичайно, Дональд Трамп, у якого образ мачо, не міг дозволити виглядати гірше і намагався домінувати. Він любить робити несподівані жести, обійми або намагаєтсья вибити з рівноваги свого візаві, причому в прямому сенсі, смикаючи за руку або тягнучи на себе", - розповів дипломат Богдан Яременко.

Гарний настрій президентів передався й користувачам інтернету – у мережі одразу зявився мем-колаж, коли на галявині Білого дому президенти і їхні дружини закопують могильну плиту з прізвищем Путіна. Насправді ж під фотошоп потрапила світлина, коли вони саджають дуба, саджанець котрого Макрон привіз у подарунок Трампові з французького лісу, який американські війська відбили у німецької армії під час Першої світової війни. Трамп назвав французького гостя "особливим другом", а політичні оглядачі намагаються вирахувати ступінь впливу Макрона на господаря Білого Дому. Принаймні, компліментів та поцілунків французький президент отримав більше, ніж усі європейські лідери разом узяті, бо, на відміну від Макрона, більшість європейських топ-політиків на чолі з Ангелою Меркель до Трампа ставиться доволі прохолодно.

Кореспондент ТСН Марія Васильєва 

Повʼязані теми:

Наступна публікація