Помилуваний Обамою інформатор Wikileaks, який у тюрмі став жінкою, вийшов на волю

Помилуваний Обамою інформатор Wikileaks, який у тюрмі став жінкою, вийшов на волю

Фото: Reuters

Челсі Меннінг вже опублікувала свою першу світлину в Instagram.

Трансгендер Челсі Меннінг, яка була засуджена до 35 років в'язниці за злив інформації WikiLeaks, у середу вийшла на волю.

Про це пише Reuters.

Меннінг провела у військовій в'язниці сім років.

На наступний день після свого звільнення 29-річна Челсі опублікувала на своїх сторінках у Twitter і Instagram своє перше фото. На ньому вона зображена як жінка з коротким волоссям та яскраво нафарбованими червоною помадою губами. "Ну що ж, ось і я!", - написала Меннінг під своїм фото.

 

Okay, so here I am everyone!! . CC BY-SA! . #HelloWorld

Публикация от Chelsea E. Manning (@xychelsea87)Май 18 2017 в 9:55 PDT

Нагадаємо, 17 січня Барак Обама значно скоротив термін ув'язнення інформатору WikiLeaks Челсі Меннінг, яка була засуджена до 35 років в'язниці. Вона була звільнена 17 травня цього року, а не 2045 року, як передбачалося вироком. Обама заявив, що ухвалив рішення про помилування інформатора, оскільки її покарання було набагато жорсткішим, ніж у інших.

Рішення президента Обами врятувало Челсі Меннінг, яка двічі намагалася вбити себе в минулому році через невизначеність майбутнього в якості жінки-трансгендера у чоловічій військовій в'язниці.

На момент винесення вироку Меннінг була чоловіком на ім'я Бредлі. До арешту він був аналітиком ЦРУ. Меннінг зізнався в тому, що передав сайту WikiLeaks відеозапис ударів з повітря, в результаті яких були вбиті мирні громадяни, сотні тисяч доповідей про інциденти на фронтах війни в Афганістані та Іраку, досьє на ув'язнених в'язниці Гуантанамо і близько 250 тисяч дипломатичних депеш держдепартаменту США. 

Вікілікс Бредлі Меннінг заявив, що хоче стати жінкою

Вікілікс Бредлі Меннінг заявив, що хоче стати жінкою

Повʼязані теми:

Наступна публікація