Помпео спрогнозував, коли КНДР відмовиться від ядерної зброї

Помпео спрогнозував, коли КНДР відмовиться від ядерної зброї

Фото: Reuters

У Пхеньяні з 18 по 20 вересня проходить третій міжкорейський саміт.

Процес денуклеаризації КНДР "повинен завершитися до січня 2021 року", заявив держсекретар США Майк Помпео.

У своїй заяві Помпео повідомив, що запросив міністра закордонних справ Північної Кореї Лі Ен Хо на двосторонню зустріч в Нью-Йорку.

"Сполучені Штати вітають президента Мун Чже Іна і голови Кім Чен Ина з успішними підсумками їх зустрічі на саміті в Пхеньяні. Ми вітаємо факт повторного підтвердження президентом Мун Чже Іном і головою Кім Чен Ином домовленостей угоди сінгапурського саміту про повну денуклеаризації, включаючи демонтаж всіх об'єктів в Йонбені в присутності інспекторів з США і МАГАТЕ", - наголошується в заяві американського держсекретаря.

Він також вказав на позитивну реакцію Вашингтона на готовність лідера КНДР демонтувати полігон для проведення ядерних випробування Тончан-ні.

"Ми також вітаємо рішення голови Кіма завершити демонтаж полігону Тончан-ні, про який було оголошено раніше, в присутності американських і міжнародних інспекторів. Ми розглядаємо це як крок у напрямку остаточної повної денуклеаризації Північної Кореї, як було погоджено головою Кімом на саміті в Сінгапурі з президентом Трампом", - підкреслюється в заяві.

У Пхеньяні з 18 по 20 вересня проходить третій міжкорейський саміт. За словами президента Південної Кореї Мун Чже Іна, дві корейські держави вперше домовилися про конкретні кроки в області денуклеаризації, Північна Корея також погодилася усунути всі джерела конфліктів" на Корейському півострові. Сторони підтвердили готовність до активних зусиль щодо перетворення Корейського півострова в "вільну від ядерної зброї зону миру".

Демонтаж ядерного реактора в Йонбені передбачено домовленостями з денуклеаризації Корейського півострова, досягнутими на червневій зустрічі лідера КНДР Кім Чен Ина і президента США Дональда Трампа в Сингапурі.

В гостях у Кім Чен Ина. До КНДР прилетів Президент Південної Кореї

В гостях у Кім Чен Ина. До КНДР прилетів Президент Південної Кореї

Повʼязані теми:

Наступна публікація