Помпео заявив, що іранські посольства використовуються для організації терактів

Помпео заявив, що іранські посольства використовуються для організації терактів

Фото: Reuters

Минулого тижня в Європі були арештовані іранці, які готувалися до проведення теракту в Парижі.

Очільник Державного департаменту США Майк Помпео заявив, що влада Ірану використовує дипломатів і дипломатичні представництва за кордоном для планування й проведення терористичних атак.

Про це пише The Washington Post.

"Державний секретар США Майк Помпео у вівторок звинуватив Іран у використанні своїх посольств для організації терористичних актів у Європі та попередив офіційний Тегеран, що його дії потягнуть за собою "реально високу ціну" після того, як той пригрозив зірвати поставки нафти на Близькому Сході", - йдеться в публікації.

Держсекретар повідомив, що минулого тижня в Європі були арештовані іранці, які готувалися до проведення теракту в Парижі.

США запровадили нові санкції проти Ірану

США запровадили нові санкції проти Ірану

Також , як пише видання, один іранський дипломат у Відні також був визнаний причетним до планування нападу на іранську опозицію під час протестів 30 червня. Подібний випадок стався в Німеччині.

Іран же заперечує такі дії та стверджує, що ці звинувачення мають на меті завдати шкоди його відносинам з Європейським Союзом.

У Держдепі США оголосили, що почнуть відновлювати санкції проти Тегерана з 4 серпня, підкресливши, що мета Вашингтона - звести нанівець продаж іранської нафти. Раніше США зажадали від своїх союзників до 4 листопада звести імпорт нафти з Ірану до нуля.

Повʼязані теми:

Наступна публікація